Petković: Srbija neće spustiti glavu pred ucjenama i pritiscima

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da će Srbija učiniti sve da nastavi dijalog sa samoproglašenim Kosovom i sačuva regionalni mir i stabilnost, ali i da neće poviti glavu pred ucjenama i pritiscima niti dozvoliti da je bilo ko ponižava.

Govoreći o zahtjevu Prištine za prijem u Savjet Evrope, Petković je istakao da će Srbija, čija pozicija nije nimalo laka, nastaviti da se bori iako je mala država, te da nikada neće ostaviti svoj narod na Kosovu i Metohiji.

On je za RTS rekao da je Srbija najavila da će odgovor na pitanje članstva samoproglašenog Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji biti žestok.

Petković je ukazao da je Srbija uspjela da obezbijedi 18 povlačenja priznanja od država koje su ranije priznale samoproglašeno Kosovo, da se taj broj u međuvremenu povećao za još četiri zemlje i da će se još povećavati.

– Onako kako se Priština bude ponašala uvek će dobijati odgovor Beograda. Nećemo da dozvolimo poniženja. Da neko gura Kosovo u međunarodne organizacije, a da mi nemo posmatramo, taj film neće gledati – poručio je Petković.

Prethodni članakOstaje pouzdano snabdijevanje gasom
Naredni članakVišković: Vlada Srpske nastaviće da pomaže razvojne projekte