Pet poslanika ima virus korona, iskomplikovan izbor Vlade Crne Gore

U Crnoj Gori je pet poslanika državnog parlamenta pozitivno na virus korona, a s obzirom na to da postoji mogućnost da se taj broj poveća do prvog narednog skupštinskog zasjedanja, traži se rješenje za bezbjedno održavanje sjednice, piše podgorički Dan.

Najveći problem je, navodi list, kako organizovati glasanje za sve poslanike podjednako, za one koji moraju biti u svojim domovima zbog izolacije, tako i one koji će biti u skupštinskim klupama, a da se ispoštuju sve zakonske i odredbe propisane Ustavom Crne Gore.

Prema saznanjima Dana, na sutrašnjoj sjednici kolegijuma predsjednika Skupštine biće razmatrane izmjene jednog člana skupštinskog poslovnika po hitnom postupku, kako bi se poslanicima koji su u izolaciji zbog virusa omogućilo pravo da glasaju.

Ukoliko se takvo rješenje ne bi pronašlo, proces formiranja Vlade Crne Gore bio bi zaustavljen, što, kako se navodi, nikome ne bi bilo u interesu, s obzirom na to da to pitanje predstavlja najvažniji posao od kada se 30. avgusta promijenila vlast u Crnoj Gori.

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića na kojem će biti raspravljano o zahtjevu mandatara Zdravka Krivokapića da se zakaže sjednica parlamenta na kojoj će biti riječi o izboru nove vlade biće održan sutra.

Sastanku će prisustvovati svi šefovi poslaničkih klubova novog saziva parlamenta.

Prethodni članakPucnjava na vojnom aerodromu na jugozapadu Rusije: Ima mrtvih
Naredni članakNa današnji dan prije 27 godina srušen Stari most