Perišić: Direktan udar na Srpsku, svako ko bi se našao na mjestu predsjednika isto bi prošao

Profesor geopolitike na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu Srđan Perišić rekao je da podizanje optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika predstavlja direktan udar na instituciju predsjednika Republike, a time i na sve građane Srpske.

– Ovo nije udar samo na ličnost Milorada Dodika , već na instituciju predsjednika koji predstavlja sve građane Republike Srpske. Predsjednik je na političkom udaru tako što se ruši pravo i pravni poredak – rekao je Perišić za RTRS.

On je naglasio da bi svako ko se nalazi na poziciji predsjednika Republike Srpske prošao isto i da je zato važno da se zna da je riječ o napadu na Srpsku i njene građane, a ne na jednu ličnost.

Perišić je istakao da je pravo rušeno svih 28 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, koliko traju i udari na Republiku Srpsku.

– Bilo je mnoštvo mini političkih udara, a sada, s obzirom da nije došlo do rušenja Republike Srpske, udaraju na predsjednika koji je najveća prepreka njihovim namjerama o nestanku Srpske. Srušeno je pravo, pravni poredak, ruši se politički poredak da bi na lažnoj optužnici, koja nije zasnovana na pravnoj normi i nijednom pravnom dokumentu, zatvorili predsjednika – rekao je Perišić.

On je rekao da je BiH u kolonijalnom položaju i da njome upravlja Zapad, ali da se Republika Srpska tome opire i da je zato napadnuta na ovaj način.

Govoreći o stavu opozicionih partija povodom podizanja optužnice, Perišić je upitao zašto SDS, kao najveća opoziciona stranka, ćuti.

– Šta se dešava, zašto ćuti, da li je to ćutanje jednoglasno ili ima previranja unutar stranke? – upitao je on.

Perišić je ponovio d aje riječ o udaru na Republiku Srpsku i da su, samim tim, ugroženi svi – i SDS i svaki pojedinac u Srpskoj.

– SDS mora ovo široko da shvati, nije ovdje u pitanju Milorad Dodik, već svi mi – poručio je Perišić.

Prethodni članakZijada Vuković-Pamuković o posljednjim trenucima u Nizaminom životu: “Tetka, pomozi mi”
Naredni članakMiličević: SDS neće podržati Dodika