PEH ZA SRBIJU Krilni centar završio učešće na Mundobasketu zbog operacije (FOTO)

Krilni centar srpske reprezentacije Boriša Simanić neće biti na raspolaganju Svetislavu Pešiću u nastavku Sjvetskog prvenstva. Košarkaš Saragose dobio je jak udarac tokom utakmice sa Južnim Sudanom, zbog kojeg je morao odmh da napusti igru.

Košarkaški savez Srbije oglasio se saopštenjem povodom situacije sa Simanićem.

– U duelu ispod koša Srbije, pred kraj jučerašnjeg meča, Simanić je dobio jak udarac laktom u predjelu bubrega. Procjena sudija, čak i nakon gledanja ponovnog snimka je da prilikom udarca nije bilo namjere, ali Simanić zbog bolova nije mogao da nastavi meč. Odmah po izlasku iz igre, Boriša Simanić je upućen na urgentno odjeljenje bolnice u Manili, gdje je prvo zadržan na ispitivanju, da bi u toku noći pod nadzorom doktora reprezentacije Srbije, prof. dr Dragana Radovanovića i operisan. Boriša se osjeća dobro, bubreg i sve funkcije su sačuvane, ali je nakon operacije završio svoje učešće na Svjetskom prvenstvu. Košarkaški savez Srbije, svi reprezentativci i članovi stručnog štaba žele Boriši Simaniću brz i uspješan oporavak – navodi se u saopštenju.

Simanić ima 25 godina, visok je 211 centimetara, a već godinama je član seniorske reprezentacije Srbije, prije svega u kvalufikacionim “prozorima” za velika takmičenja. Na Svjetskom prvenstvu u Manili prvi put u karijeri našao se u konačnom sastavu reprezentacije za neki veliki turnir.

Bio je član i mlađih reprezentativnih selekcija, a na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina osvojio je srebrnu medalju 2013. godine u Ukrajini.

Prethodni članakZrinjski pred punim stadionom večeras dočekuje LASK
Naredni članakMilanović o slučaju “Kovačević”: Još jedna ludačka presuda Evropskog suda za ljudska prava