Patrijarh Porfirije sutra i prekosutra u Trebinju, organizovan prevoz iz Mostara

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije prisustvovaće od danas do 12. maja svečanostima povodom proslave 351 godine od upokojenja Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, najavljeno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Prema programu svečanosti, patrijarh Porfirije će večeras u 18.00 časova biti dočekan u manastiru Mileševa, gdje će biti služena doksologija, a sutra od 8.30 časova Sveta arhijerejska liturgija.

Patrijarh Porfirije sutra naveče stiže u Trebinje.

Svečani doček Njegove svetosti biće priređen u 19.00 časova, na uglu Ulica kralja Petra Prvog Oslobodioca i Jovana Dučića, odakle će svečana litija krenuti ka Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg, gdje će biti služena doksologija u čast Njegove svetosti.

Potom će u porti Sabornog hrama biti priređen koncert pravoslavne duhovne muzike u izvođenju članova Crkvenog hora “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški”, koji ove godine slavi 130 godina od osnivanja.

U srijedu, 11. maja u 9.00 časova u trebinjskom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg biće služena Sveta arhijerejska liturgija.

Iz Crkvene opštine Mostar i manastira Žitomsilić obavijestili su vjernike da će u srijedu u 7.00 časova biti organizovan prevoz iz Mostara u Trebinje. Zainteresovani za odlazak treba da se prijave na broj telefona 066/764232 večeras do 18.00 časova.

U srijedu u 19.00 časova u manastiru Ostrog će biti služeno praznično Večernje sa petohljebnicom.

Sveta arhijerejska liturgija u manastiru Ostrog biće služena u četvrtak, 12. maja, na praznik velikog svetitelja od 8.00 časova, dok će u 18.00 časova u Nikšiću biti organizovana svetovasilijevska litija.

Sveta arhijerejska liturgija, 12. maja na praznik Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog biće služena u Mrkonjićima.

 

Prethodni članakBorelj: Zamrznute ruske rezerve dati za obnovu Ukrajine
Naredni članakU Ukrajini zapelo skoro 25 miliona tona žitarica, Trudo obećao pomoć u izvozu