Patrijarh Porfirije: Srbi neće govoriti rodno osjetljivim već srpskim jezikom

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je da Srbi neće govoriti rodno osjetljivim nego srpskim jezikom, a srpska djeca će imati samo mamu i tatu, a ne roditelja jedan i dva.

Njegova svetost je, u pismu upućenom učesnicima naučnog skupa “Pravni aspekti i posljedice Zakona o rodnoj ravnopravnosti” u Beogradu, istakao da se ovim zakonskim rješenjem pokušava potpuno izmijeniti način života u Srbiji i to promjenom načina međusobne komunikacije.

– Ne želimo da naša djeca ne znaju ko im je majka, a ko otac, a da na kraju ne znaju ni ko su oni sami. Ne govorimo i nećemo govoriti rodno osetljivim jezikom, nego srpskim jezikom. Ne pristajemo da bilo kome zbog toga što govori srpskim jezikom budu uskraćena ljudska prava, a pogotovu da zbog toga bude kažnjavan – naveo je patrijarh Porfirije.

Srpski patrijarh je ukazao da srpski narod posebno negoduje zbog činjenice da se od vrtića, preko osnovnih i srednjih škola i univerziteta, nameće promjena svijesti i načina života pojedinca i društva u cjelini promovisanjem rodne, tačnije LGBT politike i prakse.

– Ovo sabranje – profesore prava, naučnike, advokate i druge učesnike, molim da danas i narednih dana predlože koje pravne mere je potrebno da preduzmemo, kako bismo u bliskoj budućnosti mogli da prestanemo da se bavimo ovim zakonom koji pokušava da, menjajući način međusobne komunikacije, zapravo potpuno izmeni način našeg života, naš etos – rekao je patrijarh Porfirije.

Njegova svetost se izvinio prisutnim jer zbog puta u Moskvu gdje će biti sahranjen njegov vikar vladika Antonije nije lično učestvovao u radu skupa.

Prisutnim se obratila i jedan od vodeći svjetskih stručnjaka za probleme koje indukuje džender ideologija i politika Margarit Piters, koja je zahvalila Srpskoj pravoslavnoj crkvi za poziv da učestvuje na skupu i na odlučnosti pristutnih da budu postojani pred antropološkim izazovima sa kojima se čovječanstvo susreće.

Pitersova je rekla da ovi izazovi imaju objektivnu težinu i da je od 2001. godine 36 zemalja legalizovalo istopolne brakove, te da su usvojeni brojni zakoni koji pojedincima omogućavaju promjenu pola na osnovu jednostavne izjave.

– Svrha džender ideologije je prometejska, da stvori “novog čovjeka”, oslobođenog od prirode koju mu je podario Bog, osnaženog da rekonstruiše tijelo i samog sebe po sopstvenom izboru”, istakla je Piteresova i dodala da se tome treba suprostaviti svim sredstvima.

Predsjednik Matice Srpske Dragan Stanić rekao da su glavni centri moći ti koji ovim pitanjem prave najveći broj problema širom svijeta, pa i ovdje.

On je rekao da je na domaćim institucijama da najviše brine o interesima svog srpskog naroda i naglasio da skupovi kao što je ovaj znače osnovu za jednu novu vrstu svijesti koja će biti izgrađena u ovdašnjem društvu.

Prethodni članakPOSLALI PORUKU GDJE JE CRVENA LINIJA: Boračka udruženja dala podršku mostarskom muftiji u izgradnji centra ”Mevlana”
Naredni članakGacko: Pronađeno 360 litara ukradenog dizela goriva