PATRIJARH PORFIRIJE NA EXITU Najbolji drugovi otkrivaju: “Oduvijek je volio rok muziku”

Vladika Porfirije posetio je najpopularniji festival u Srbiji, Exit, gde ga je narod srdačno pozdravljao, a on se sa svima pozdravljao i fotografisao za uspomenu.

 

– Divno je bilo videti patrijarha Porfirija na jednom festivalu kao sto je Egzit. To možda u prvi mah niko ne bi očekivao, ali to samo pokazuje da je čovek iz naroda i da se ne libi da posećuje mesta, na kojima ga ne bismo očekivali. Svi su bili oduševljeni, što je i pored mnogobrojnih obaveza svratio do tvrđave, da vidi kako sve izgleda. On je i dalje naš Novosađanin, proveo je ovde sa nama u Kovilju i Novom Sadu više od 20 godina, iako je sada na celu Crkve u Beogradu. A znamo da naš patrijarh voli muziku koja se ovde izvodi – uz osmeh nam je rekao bogoslov Miloš, koji je imao čast da popriča i da se slika sa patrijarhom.

Inače, najbolji drugovi patrijarha Porfirija ranije su otkrili da je oduvek voleo rok muziku.

– Nosio je malo dužu kosu, slušao rokenrol i gotovo sve devojke bile su zaljubljene u njega. Uvek je bio odmeren, lepo vaspitan, veliki prijatelj koji je svima želeo da pomogne – rekao je Dušan Delić umetnik iz Čikaga.

Prethodni članakŽuto upozorenje za cijelu FBiH i tri grada u RS
Naredni članakPogledajte kako uz harmoniku feštaju Čović i prijatelji