Parlament BiH danas o smjeni ministra Podžića

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebalo bi da se na današnjoj sjednici izjasni o odluci predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije da smjeni ministra odbrane BiH Sifeta Podžića.

Tegeltija je odluku o smjeni donio 6. oktobra, nakon što je Podžić odlučio da odgodi zajedničku vojnu vježbu Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na Manjači.

Pored Podžićeve smjene, na dnevnom redu je, između ostalog, i Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, čijim se izmjenama predviđa spuštanje izbornog praga na stranačkoj listi sa sadašnjih 20 na 10 posto.

Poslanici bi trebalo da razmotre i više izvještaja, kao i inicijativa, među kojima je i inicijativa poslanika Damira Arnauta za uspostavljanje procesa i otpočinjanja procesa izdavanja jedinstvenih Covid sertifikata s ciljem njihovog korištenja izvan BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će poslanici SNSD-a danas otići u Parlament BiH, zato što smatraju da je “neophodno da podrže inicijativu o smjeni ministra odbrane”.

Prethodni članakUbijeno 18 osoba u džamiji
Naredni članakDržavni službenici protestuju zbog malih plata