Pao glavni diler srbijanskih narko-bossova, zapljenjena droga vrijedna 410.000 eura

Austrijski istražitelji u julu su u Beču zaplijenili drogu čija je ulična vrijednost 410.000 evra, a uhapšen je 50-godišnji muškarac, koji je posljednjih nekoliko godina prodavao drogu ljudima u prijestonici i Donjoj Austriji.

Prema riječima policije, drogu je nabavljao od srbijanskih dilera.

Zahvaljujući i policijskom psu Boyu, istražitelji su uspjeli da pronađu njegovo skladište droge u Floridsdorfu.

U skladištu je bilo od 800 do 1.000 kontejnera, a pas je nanjušio u kojima je bila droga.

Preliminarna istraga započela je u Traickirchenu, gdje su policajci pratili Austrijance, dilere droge i otkrili da se čovjek, koji je iza njih, nalazi u Beču.

Akcija je počela 10. jula, a 50-godišnji muškarac uhvaćen je u svom stanu u Hernalsu. Kako obično nije ustajao rano za posao, policija ga je probudila i uhapsila tog jutra. Njegova partnerka, 42-godišnja žena, uhapšena je u svom stanu u Floridsdorfu.

U dva smJeštaja pronađene su male količine opojnih droga. Prema policiji, 50-godišnjak je „vrlo dobro skrivao“ svoje poslove. Na primJer, dozvolio je da ga taksi odveze do njegovog bunkera za drogu u Floridsdorfu, ali uvIJek na adrese u blizini, piše „Vol.at“, prenosi Blic.

Istražitelji su nakon toga pronašli skladište kontejnera.

„Bilo nam je jasno da će nam, ako budemo morali ručno da pretražujemo kontejnere, trebati mjeseci“, izvijestio je policajac.

Tada je u igru ušao pas Boy. Vrelog ljetnjeg dana na 35 stepeni, pretražio je to područje.

Policajci su zaplijenili ukupno 1,6 kilograma kokaina, 3,3 kilograma spida, 363 tableta ekstazija, 4,3 kilograma marihuane, 12 LSD-ja, 12 grama kreka, dva grama kristalnog meta i 20 grama metamfetamina.

Pronađeno je i 48.000 eura u kešu, tri pištolja, tri noža prerušena u štapove i brojne lutke u koje je mogla da se sakrije droga. Blic