Ovo je policajac iz Trebinja koji je spriječio ženu da se ubije

Policajac Nenad Vuković, koji je u novogodišnjoj noći, pola sata iza ponoći, spasio ženu koja je namjerava da se ubije skokom sa mosta Branilaca Trebinja u hladnu rijeku Trebišnjicu, izjavio je novinarima da je samo postupio po svojoj savjesti.

“Iako tada nisam bio na dužnosti postupio sam onako kako su mi nalagali i dužnost, ali i ljudska savjest”, rekao je mladi Vuković, napominjući da bi većina ljudi postupila tako i da je tako postupio i njegov prijatelj, jer su zajedno reagovali.

Kaže da se vozio automobilom sa prijateljem i djevojkom preko mosta kada su sa spoljne strane ograde primijete uznemirenu ženu, pa su se zaustavili i pomogli joj da se vrati u unutrašnju stranu mosta i spasu joj život.

”Odmah potom smo izašli brzom intervencijom  i došli do lica. Ja sam preskočio ogradu ovdje uzeo to lice i prebacio na sigurno. Moram da napomenem da je sa mnom bio moj prijatelj Dušan Tasovac koji mi je i pomegao. Ona je bila na vanjskoj strani mosta, tačnije preko ograde , prešao sa ogradu, uzeo je za ruku i prebacio na sigurno”, rekao je Nenad Vuković.

Nakon Nenadovog herojskog čina stigla  je žandarmerija i Hitna pomoć.

ATV nezvanično saznaje da je djevojka pokušala samoubistvo  zbog problema sa vanbračnim partnerom. Radi se o državljanki Republike Hrvatske.

Policajac Nenad Vuković nije humanost pokazao samo na mostu, sat ranije je pokazao i na trgu. Pomogao je mladiću koji je izgubio svijest. Čelnici Policijske uprave Trebinje po ko zna koji put ponosni na svoje službenike.

Prethodni članakTrebinje: Predstavljen “Šematizam Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske”,
Naredni članak“Srpkinja je mene majka rodila” – Dodik u zagrljaju majke zapjevao poznatu numeru