OVIM TELEFONIMA DANAS ISTIČE ROK Oni koji ih ne zamjene za početak OSTAJU BEZ SVIH APLIKACIJA

Danas 27. septembra Gugl ukida podršku za seriju telefona uvedenu 2010. godine.

Poslednja verzija ovog sistema je proizvedena u septembru 2011. godine, i u pitanju su mobilni telefoni sa operativnim sistemom Android 2.3.7 (poznatijem i kao Medenjak/Gingerbread).

I upravo na svima njima od 27. septembra ove godine praktično prestaje podrška i sa njima više nećete moći da se prijavite na Google nalog. A, to znači, da će vam praktično biti onemogućeno korišćenje gotovo svih aplikacija na telefonu.

Još jednostavnije objašnjeno, u slučaju da koristite ovaj telefon, na njemu nećete moći da koristite Guglove aplikacije kao što su Gugl mape, Gmejl, Jutjub, Gugl Plej i sl. niti ćete moći da ažurirate, instalirate i koristite bilo koju drugu aplikaciju.

Iz kompanije su najavili da kada budete pokušali da se ulogujete u svoj nalog ili koristite neku od Guglovih aplikacija, možete očekivati da vam iskače “sistemska greška” koja će vas upozoriti na postojanje greške kod vašeg korisničkog imena i lozinke.

Prema zvaničnim Guglovim statistikama u svijetu je 0,3 odsto svih telefona sa Android operativnim sistemom ima instaliran Android 2.3.7. Zvuči malo, ali nije za zanemariti imajući u vidu ukupan broj mobilnih aparata.

Način da zaobiđete zabranu

Jedno rješenje da izbjegnete posljedice jeste da zamjenite telefon za onaj koji u sebi ima instaliran Android 3.0 i noviji. Drugo je, kako je u zvaničnoj objavi naznačio Zek Polak “menadžer zajednice”, da neke od Guglovih servisa pređete da koristite putem pretraživača.

Blic

Prethodni članakNaoružani razbojnici opljačkali “Hercegovina promet”
Naredni članakSTOMAČNI VIRUS – Popunjeni kapaciteti Klinike za dječije bolesti na UKC Tuzla