Otvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu: “Banjaluka i Krupa na Vrbasu pišu istoriju”

Svjetsko prvenstvo u raftingu, na kojem će učestvovati više od 60 timova iz 20 zemalja, svečano je otvoreno na fudbalskom stadionu u banjalučkom naselju Krupa na Vrbasu.

Svjetsko prvenstvo u ime predsjendika Republike Srpske otvorio je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić.

Banjaluka je treći put domaćin ovako značajne manifestacije, a takmičenje na rijeci Vrbas biće prilika da cijeli svijet vidi veliki potencijal za rafting kojim raspolaže Republika Srpska, naveli su iz Rafting kluba “Kanjon”, koji je organizator ove sportske manifestacije.

Na Svjetskom prvenstvu u raftingu takmičari će odmjeriti snage na bukovima rijeke Vrbas u narednih pet dana.

Sprint i “hed tu hed” trke biće održane na stazi Bijeli buk, slalom u kanjonu Tijesno, a spust od Krupe do Karanovca.

Sutra, prvog takmičarskog dana, na programu su trke u disciplini sprint.

Dodik: Radujem se divnim slikama koje će biti poslate sa Krupe na Vrbasu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras uoči otvaranja Svjetskog prvenstva u raftingu u Banjaluci da će svijetu sa ovog događaja biti poslate divne slike onoga čime Srpska raspolaže.

“Radujem se slikama koje ćemo poslati, divnoj atmosferi koju gledamo. Krupa na Vrbasu, kada je posmatram sada i sjetim se od prije 20 i više godina, sasvim je drugo mjesto”, rekao je Dodik novinarima.

Dodik je napomenuo da je Banjaluka miran grad u kojem nema nasilja. “To je pozitivno za sve koji dolaze ovjde i radujem se njihovom dolasku”, rekao je Dodik.

On je čestitao svima koji su na bilo koji način učestvovali u organizaciji, a posebno direktoru ovog prvenstva Aleksandaru Pastiru i podsjetio na početke.

“Svi smo blijedo gledali u njega, nismo razumjeli šta priča. Kada smo se upustili, onda smo uspjeli da završimo staze, da pripremimo sve. Sjećam se prvog otvaranja”, rekao je Dodik.

On je naglasio da je to kontinuitet koji treba pozdraviti.

“Pastiru želim da uvijek ima takav entuzijazam i dok smo mi ovdje vjerujem da ćemo se imati barem pet prvenstava”, rekao je Dodik.

Pastir: Treba da budemo ponosni

Direktor Svjetskog prvenstva u raftingu “Banjalika-Vrbas 2024” Aleksandar Pastir rekao je da je ponosan što je Banjaluka treći put domaćin ovako značajne manifestacije.

“Treba da budemo ponosni na ono što radimo, Banjaluka i Krupa na Vrbasu pišu istoriju”, naglasio je Pastir na otvaranju prvenstva.

On je zahvalio svim institucijama, gradu Banjaluci, a prije svega volonterima Rafting kluba “Kanjon” koji su nesebično i punim srcem radili da bi sve ovo postigli.

“Ovo takmičenje posvećujemo Krupi na Vrbasu, našim ljudima i volonterima”, rekao je Pastir i svima poželio uspješno takmičenje.

Predsjednik Svjetske rafting federacije Džozef Vilis Džons izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju Svjetskog prvenstva u raftingu u Banjaluci.

On je poželio takmičarima da uživaju na Vrbasu, da postignu što bolje rezultate i ostvare svoje snove.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da su Banjaluka i cijela Republika Srpska pokazale snagu da zajedno sa svim institucijama i gradom za samo šest mjeseci bude organizovan ovako veliki događaj koji će trajati u naredna četiri dana.

“Ovim pokazujemo veliko gostoprimstvo kao i da smo najgostoljubiviji narod na svijetu i da smo spremni da dočekamo više od 400 takmičara iz 20 zemalja”, rekao je Stanivukovi

Prethodni članakKošarac: Glasanje o rezoluciji potvrdilo da većina svjetskih zemalja nije željela da učestvuje u igri
Naredni članakSergej Barbarez odradio prvi trening sa “zmajevima”