Otvorena biračka mjesta za parlamentarne izbore u Crnoj Gori

Biračka mjesta za vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori otvorena su jutros u sedam sati.

Na izborima učestvuje 15 lista, a biračko pravo ima 542.468 građana. Biračka mjesta biće zatvorena u 20 sati.

Žrijebom je odlučeno da je na glasačkom listiću prva lista “Јasno je! – Bošnjačka stranka – mr Ervin Ibrahimović”, druga je “HGI – Na pravoj strani sveta!”, a treća “Pravda za sve! – dr Vladimir Leposavić”, prenosi RTCG.

Lista koalicije Socijalističke narodne partije i Demosa “Za tebe” je na četvrtom mjestu na glasačkom listiću, a na petom je lista koalicije koju čine Prava Crna Gora, Demohrišćanski pokret, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka i Pokret za Pljevlja, pod nazivom “Narodna koalicija – složno i tačka”.

Na šestom mjestu je lista Albanska alijansa, koalicije koju čine Forca, Demokratski savez, Demokratski savez Crne Gore i građanska grupa Pokret za Tuzi, slijedi lista “Preokret za sigurnu Crnu Goru – Srđan Perić”, a na osmom mjestu na listiću je lista “Pokret za promene – Prvo Crna Gora – Nebojša Medojević – Reforme za spas zemlje”.

Lista “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru!” je na devetom mjestu, a na desetom lista koalicije koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Demokratska unija Albanaca i Liberalna partija – “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”.

Lista “Evropa sad – Milojko Spajić” je na 11. mjestu na glasačkom listuću, slijedi “SDP – Za našu kuću”, a zatim lista koalicije Građanskog pokreta URA i Demokrata “Aleksa i Dritan – Hrabro se broji!”.

Na 14. mjestu na glasačkom listiću je lista koalicije Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Radničke partije “Za budućnost Crne Gore”, a na 15. lista Albanskog foruma, koji čine Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i Nacionalna unija Albanaca, pod nazivom “Albanski forum – Nik Đeljošaj BESA za Evropski Razvoj”.

Prethodni članakЈaka kiša poplavila ulice u Doboju; Poplave i u Tuzlanskom kanotonu
Naredni članakU Austriji povrijeđen radnik iz BiH; Helikopterom prebačen u bolnicu