OTVOREN HIPER KORT U MOSTARU, OSIGURAN POSAO ZA 70 RADNIKA (FOTO)

Na sjevernom ulazu u Mostar danas je otvoren HIPER KORT market, najveći Kortov market u cijeloj BiH.
I pored lošeg vremena, veliki broj građana je danas bio na otvaranju HIPER KORTA, a u razgovoru su nam rekli da su veoma zadovoljni novim marketom jer se radi o veoma opremljenom i lijepom objektu gdje se može naći sve na jednom mjestu, pa čak i osvježenje nakon kupovine.
”Ovo je trebalo Mostaru”najčešći je komentar zadovoljnih kupaca.
Pored toga što je Mostar dobio moderan, kvalitetan i povoljan market, posao je dobilo 70 ljudi iz Mostara.
Hiper Kort u Mostaru, naime, zapošljava preko 70 novih radnika zajedno sa ugostiteljskim dijelom, a radno vrijeme ovoga marketa biće od 7 do 22 časa radnim danima, dok je nedjelja neradna.
“Ovo današnje otvaranje Kort marketa predstavlja širenje na hercegovačko tržište budući da je ovo četvrti objekat u Hercegovini, pored Gacka, Trebinja i Foče. Širenje na hercegovačko tržište je pokazatelj da je Kort davno prevazišao lokalnog trgovca i da se  svrstavamo među najveće u Bosni i Hercegovini”, rekla je Snježana Ćerić, marketing menadžer Kort marketa.
Ona naglašava da se Kort nastavlja širiti, sada na Posavinu, te da se već od marta očekuje otvaranje marketa u Odžaku.
Ćerić kaže da se objekat prostire na više od 2000 metara kvadratnih prodajnog prostora što ga čini  najvećim marketom u lancu Kort marketa.
“Ovaj objekat je bogatiji od svih ostalih. U marketu je nezaobilazna naša bijela linija, odjeli gotovih jela, pekara, pečenjara, mesnica, savremeno opremljena vinoteka itd”, navela je Ćerić.
Naglašava da su i u ovom marketu zastupljeni domaći proizvodi, ali i brojni uvozni.
“Cijene su više nego konkurentne za ovo područje. Svi koji prate rad znaju da su Kort marketi konkurentni što se tiče cijena u odnosu na konkurenciju, a trudimo sve kroz akcije da sve ispratimo”, rekla je Ćerić.
U sklopu HIPER KORTA nalazi se i restoran i dječija igraonica.
“U zadnjim godinama idemo sa većim objektima i u sklopu njih radimo i ugostiteljski dio. Objekat je savremeno opremljen u što će se svi uvjeriti. Tu je i  savremeno opremljena igraonica za djecu”, navela je Ćerić.
Pored bogatog asortimana proizvoda pažnju kupaca privukli su i roboti koji pomažu konobarima u dostavljanju hrane u restoranskom dijelu.
Danas su organizovane  brojne nagradne igre u HIPER KORT marketu. Sa otvaranjem počela je nagradna igra u kojoj se dijeli pet veš mašina, mašina za posuđe i sušilica. Nagradne igre traje dva mjeseca od otvaranja.
Danas su svi kupci imali gratis proizvode, a pokloni su čekali i sve kupce kojima račun na kasi pređe 50 konvertibilnih maraka. Danas je i svaka stota kupovina bila gratis, a organizovane su i brojne degustacije unutar objekta i ispred objekta.
Prethodni članakVanna otvara večernji program Adventa u Mostaru
Naredni članakUSVOJEN PRIJEDLOG ZAKONA O SPREČAVANJU PRANJA NOVCA I FINANSIRANJA TERORISTIČKIH AKTIVNOSTI