OTVOREN FESTIVAL VRHUNSKIH VINA ”BLAŽ ENOLOGY 2023.”

Na svečanosti otvaranja Festivala vrhunskih vina ”BLAŽ Enology 2023.” u Sportskom centru Međugorje premijeru Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenku Hercegu uručena je zahvalnica za uspješnu dugogodišnju saradnju i podršku koju on i Vlada HNK-a kontinuirano pružaju u organizaciji tog festivala.

Herceg je tom prilikom čestitao organizatorima, vinarima i vinogradarima na organizaciji ove sada tradicionalne manifestacije te akcentirao da je Vlada HNK-a, na čijem je čelu, prepoznala BLAŽ kao ozbiljan turistički i promocijski potencijal za naš kanton.

– Sve ove godine u iskrenom sam prijateljstvu s ovim događajem, ovim zaista vrhunskim gastronomsko-enološkim performansom koji našu Hercegovinu pozicionira na evropsku, pa i svjetsku vinsku kartu, ravnopravno s nekim od najpoštovanijih vinskih festivala. Kao što je Brotnjo simbol žilavke i blatine, tako je i BLAŽ simbol jednog značajnog turističko-enološkog iskoraka našeg područja. Zato i jesmo, kao Vlada, prepoznali vrijednost ovog festivala koji promoviše snagu Hercegovine kao vinske regije. Organizatorima čestitam na ukupnoj predanosti koji svjedoče iz godine u godinu, pozivajući ih da ustraju i dalje – rekao je Herceg.

Inače, Vlada HNK-a pokrovitelj je Festivala vrhunskih vina BLAŽ koji okuplja mnoštvo domaćih vinara i vinogradara te promoviše kulturu pijenja vina kroz promovisanje znanja o vinu, uz prateću gastronomsku ponudu delicija našeg područja.

Prethodni članakU pucnjavi u Nikšiću ubijen mladić
Naredni članakMostarac poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Osijeku