Otvoren 12. Demofest (VIDEO)

U Banjalici je otvoren 12. Demofest, najveći festival demo-bendova u ovom dijelu Evrope.

Brankica Јanković, direktorka agencije Akvarijus, organizatora festivala, rekla je da se za festival prijavilo 358 demo-bendova iz regiona, izrazivši nadu da će ova manifestacija biti jedna od najboljih do sada.

Gradski menadžer Banjaluke Bojan Kresojević rekao je da se festival vraća na velika vrata poslije pet godina, što mnogo znači za kulturnu ponudu grada.

Јelena Trivan, generalna direktorka kompanije M:tel, generalnog sponzora Demofesta, rekla je da je ova kompanija prijatelj svih događaja iz oblasti sporta i kulture u Republici Srpskoj.

U tri festivalske večeri nastupiće 19 demo-bendova u takmičarskom programu i brojne svjetske i regionalne zvijezde u revijalnom.

Ove godine na konkurs za takmičarski dio festivala prijavilo 358 demo-bendova, od kojih je 19 dobilo priliku da se pokažu na velikoj bini Demofesta.

Takmičari su iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Tokom bogatog trodnevnog revijalnog programa Demofest će ugostiti mnoge svjetske i regionalne muzičke zvijezde.

Na glavnoj bini nastupiće velike svjetske zvijezde – Morčiba /Morcheeba/, Lajbah, Femi Kuti, Roni Sajz, Dab ef-iks /Dub FX/, Kiril DŽajkovski.

U Banjaluku stiže i beogradski poznati di-džej MKDSL, kao i pobjednici Demofesta 2013. godine, grupa M.O.R.T iz Sinja.

Osim glavne bine, na ljetnju binu stižu i brojna imena regionalne scene – bendovi KOIKOI, Stereo banana, “Niplpipl” /Nipplepeople/, Sanšajn, Vizelj, Đorđe, Maša Ravel, Bojana V. i mnogi drugi.

Prethodni članakNa Rači duga kolona teretnih vozila, koristiti granični prelaz Pavlovića most
Naredni članakMet Dejmon šokirao: Ljubljenje sa Skarlet Johanson bio je pravi pakao