OTMICA U TREBINJU: Predstavio se kao policijski inspektor, namamio djevojku u auto i zlostavljao

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje, 21.11.2021. godine,  lišili su slobode lice inicijala Z.V.  iz Trebinja, za koje postoji osnov sumnje da je prethodnog dana u večernjim časovima  izvršilo krivična djela „Lažno predstavljanje“ i „ Protivpravno lišenje slobode“, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

”Policijskoj stanici Trebinje, 20.11.2021. godine, prijavljeno da je nepoznato lice, oko 22 časa, protivpravno lišilo slobode lice inicijala J.B. iz Trebinja. Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici Policijske uprave Trebinje izvršili su pretragu terena i oko 22. 30 časova, na putu za Grad Sunca pronašli lice inicijala J.B. Policijski službenici Policijske uprave Trebinje preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali su i slobode lišili lice inicijala Z.V. za koje postoji osnov sumnje da je prethodnog dana u večernjim časovima  izvršilo krivična djela. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje”, naveli su iz trebinjske policije.

Kriminalističkom obradom nad licem lišenim slobode i operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da je lice inicijala Z.V. 17.11.2021. godine, na isti način pokušalo protivpravno lišiti slobode lice inicijala N.V. iz Trebinja.

”Izvršenim testitanjem na prisustvo opojnih droga u organizmu kod lica inicijala Z.V. je  utvrđeno prisustvo opojnih droga.  Nakon dokumentovanja i kompeliranja predmeta protiv  navedenog lica će Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje biti dostavljen Izvještaj o izvršena dva  krivična djela „Lažno predstavljanje“ i dva kriviča djela „Protivpravno lišenje slobode“ od kojih je jedno u pokušaju”, navode iz policije.

Prema informacijama iz PU Trebinje, muškarac iz Trebinja oteo je djevojku iz Trebinja, odveo na udaljenu lokaciju i počeo fizički zlostavljati.

”Predstavio se kao policijski inspektor i zamolio curu da sjedne s njim u automobil ili će pozvati policiju. Kada je djevojka zamolila da joj stane da izađe, on nije htio stati već je produžio dalje govoreći da želi bolje da je upozna. Kada se počela buniti uhvatio je kosu i počeo zlostavljati. Djevojka je nekako uspjela da pozove sestru koju je upozorila da zove policiju”, navodi dobro obaviješteni izvor.

Kada je vidio da je obaviještena policija djevojku je pustio i pobjegao.

Ustanovljeno je da da je na isti način pokušao u automobil namamiti još jednu žensku osobu koja je uspjela pobjeći.

                                                                            

 

Prethodni članakNevesinje rješava višedecenijski problem nestašice vode
Naredni članakUhvaćen u krađi bušilice i motofleksa u mostarskom Bingu