Otkriveni droga i oružje na području Gruda

Pripadnici Jedinice granične policije Gorica juče su na području Gruda uspješno realizovali operativnu akciju “Marihuana”, koja je usmjerena na borbu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

“Organizovanom akcijom pripadnika Jedinice granične policije Gorica otkriven je zasad marihuane. Zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, o navedenom je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačog kantona i sudija za prethodni postupak Suda ZHK, koji su naredili da se obavi pretres”, navodi se iz ove instiuticije.

Foto: Granična policija BiH
Foto: Granična policija BiH

Tokom pretresa otkriveno je 330 stabljika marihuane, veća količina speeda, 7 kg suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 2 automatske puške, 2 karabina, 2 pištolja, razna streljiva, veća količina mobilnih telefona, vage i drugo.

Navedeni predmeti su privremeno oduzeti, a pripadnici Jedinice granične policije Gorica tragaju za osumnjičenim osobama, čiji je identitet poznat Graničnoj policiji BiH.

U toku su daljnje aktivnosti u vezi s navedenim predmetom.

Prethodni članakPoruka „Nož, žica, Srebrenica“ uznemirila povratnike u Hruštima kod Nevesinja
Naredni članakDok su gasili požar, vatrogasci pronašli tijelo mladića