Osumnjičen da je tukao i silovao ženu pred djecom u Makarskoj

Hrvatska policija uhapsila je 38-godišnjeg muškarca iz Makarske zbog sumnje da je silovao i tukao suprugu. Kako je saopštilo Županijsko državno tužilaštvo u Splitu, sumnja se da je „počinio teška kaznena djela protiv polne slobode, kao i nasilja u porodici i povrede djetetovih prava“.

Navodno je nevjenčanu suprugu za mjesec dana silovao 15 puta, prenosi Indeks.

Državno tužilaštvo navodi kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni od 1. februara do 2. marta u porodičnoj kući počinio krivična djela protiv polne slobode na štetu svoje vanbračne supruge protiv njene volje. Sumnja se i da je od 2012. do hapšenja učestalo zlostavljao suprugu, bio nasilan prema njoj i vrijeđao je pogrdnim riječima. S takvim ponašanjem nastavio je i nakon rođenja djece te je u njihovom prisustvu zlostavljao vanbračnu suprugu.

Nakon ispitivanja, Županijsko državno tužilaštvo u Splitu zatražilo je da se osumnjičenom odredi istražni zatvor jer postoji opravdana opasnost da bi na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svjedoke i ponoviti krivično djelo. Sudija je ovaj prijedlog prihvatio.