Osuđen otac monstrum koji je SILOVAO KĆERKU (21) i napravio joj dijete

Nišlija B. M. (52) koji je optužen da je više puta silovao kćerku staru 21 godinu i napravio joj dijete osuđen je danas u Višem sudu u Nišu na zatvorsku kaznu od 9 godina i 2 mjeseca.

Okrivljeni B.M. oglašen je krivim zbog produženog krivičnog djela silovanje i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 9 godina i 2 meseca, u koju mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 9. marta 2023. godine do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora saopštio je Viši sud u Nišu.

Odlukom suda, javnost je isključena iz postupka tako da se glavni pretres odvijao iza zatvorenih vrata.

B. M. je optužen da je prvi put počinio gnusno krivično djelo još 2020. godine i to tek nakon što je njegova kćerka napunila 18 godina i postala punoljetna.

Djevojka je ranije bila smještena u jednoj hraniteljskoj porodici, a po sticanju punoljetstva izabrala je da se vrati porodici biološkog oca koji živi u Nišu. Nažalost to je bila užasna greška jer je otac, kako se sumnja, silovao još prvog dana kada je došla u njegovu kuću. Prethodno je ukućane sa kojima živi poslao napolje, da odu do prodavnice, a onda je, kako se sumnja, koristeći se silom i prijetnjom, nasrnuo na kćer i silovao je.

Uplašena djevojka je smogla snage da progovori tek 6 mjeseci nakon ponovljenog silovanja. Otišla je do majke koja živi u mestu Pećinci i ispričala joj šta joj se desilo. Ginekološkim pregledom tvrđeno je da je trudna a nakon toga su se u slučaj uključili niška Kriminalistička policija i Više javno tužilaštvo u Nišu, čijim intenzivnim radom je slučaj silovanja rasvjetljen.

Majka je odvela kćerku odmah u Dom zdravlja u Sremskoj Mitrovici gdje je ginekološkim pregledom utvrđeno da je u poodmakloj trudnoći. Obavještena je i niška Kriminalistička policija koja je blagovremeno reagovala i odmah započela postupanje.

No, budući da je, prema nezvaničnim saznanjima B. M. negirao djelo a da nije bilo svjedoka, iskusni niški kriminalistički inspektori, inicirali su DNK analizu koju je Više javno tužilaštvo u Nišu naložilo odmah po rođenju bebe u decembru prošle godine.Krivičnu prijavu, a potom i optužnicu protiv oca monstruma, prema saznanjima zapečatila je DNK analiza, urađena poslije rođenja bebe, kojom su potvrđene užasne sumnje – da je osumnjičeni B. M. otac kćerkinog djeteta, piše Telegraf.

Nakon što je DNK analiza pokazala da je osumnjičeni B. M. u prvom stepenu srodstva i sa svojom kćerkom i sa njenom kćerkom, uhapšen je i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je policijsko zadržavanje.

Na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja B.M. se branio ćutanjem, a pred sudskim vijećem je negirao krivično djelo.

Sudsko veće danas mu je produžilo pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, a najduže dok ne istekne vrijeme trajanja kazne zatvora izrečene u prvostepenoj presudi.

Prethodni članakЈokić nadigrao Edvardsa u derbiju Zapada
Naredni članak5. Samit energetike pod sloganom “Energetska povezanost zapadnog Balkana”