‘OSTAJTE OVDJE’ NA JUGU MOSTARA: Petrović: Srpska zajednica u Mostaru mora jačati i odlučivati o svojoj sudbini

Šef izbornog štaba Liste ”Ostajte ovdje  – Zajendo za naš Mostar” Luka Petrović poručio je večeras u Mosatru da je došao  trenutak da se Srbi pozicioniraju u Mostaru i da vjeruje da će nakon izbora Srbi biti u prilici da odlučuju o svojoj sudbini u ovom gradu.

Izborni štab liste ”Ostajte ovdje –Zajedno za naš Mostar” održao je večeras sastanak sa mještanima mostarskog naselja Hodbina na kome je zaključeno da Srbi u Mostaru samo zajedničkim snagama mogu doći do cilja, a to je izbor legitimnog predstavnika u Gradsko vijeće Mostara.

„Nosilac liste dr Velibor Milivojević je saborna ličnost koja može okupiti sve. Vjerujemo da ćemo moći odlučivati ubuduće u Mostaru. Srpska zajednica u Mostaru mora ojačati. To treba da nam bude cilj. Cilj nam je jači Mostar sa Srbima“, poručio je Petrović na sastanku.

Naveo je da srpsko stanovništvo ima mnogo problema, te da će se u narednom periodu nastojati rješavati.

Nosilac liste Velibor Milivojević kaže da su se sve snage objedinile da bi bilo bolje Srbima, ali i svima ostalim u Mostaru.

„Dajte da se svi zainteresuju, da se čuje mišljenje svih nas, sve ono što je dobro i što je loše. Bitno je da pokažemo i različito mišljenje i ideje, ali da dođemo do zajedničkog cilja“, rekao je Milivojević.

Naglasio je da se konačno mora prepoznati šta su problemi i prioriteti svake zajednice, svakog naselja, svake porodice.

„Imaćemo podršku i dalje, ali moramo pametno raditi i investirati da nas ima više. Bitno je da dođemo do svog predstavnika i da zajedno djelujemo i preko Koordinacije i preko kancelarije Vlade Republike Srpske“, rekao je Milivojević.

Petrović i Milivojević danas su u Mostaru obišli više naselja i razgovarali sa nekoliko porodica kako bi sagledali situaciju i predstavili svoje planovove i cilljeve.