OŠIŠALI JE NA ĆELAVO Djevojka iz BiH pobjegla sa Srbinom, roditelji je namamili da se vrati kući pa je PRETUKLI

Tinejdžerka (17) porijeklom iz Bosne i Hercegovine brutalno je pretučena u ponedjeljak u francuskom gradu Bezansonu gdje živi sa porodicom.

e se izdešavalo zato što je pobjegla sa mladićem iz Srbije hrišćanske vjeroispovesti, a zatim ga i dovela u kuću. Zbog brutalnog prebijanja uhapšeni su njeni roditelji, tetka i teča.

Glavni akteri skandala o kom danima bruji francuska javnost su sedamnaestogodišnja tinejdžerka porijeklom iz BiH i dvadesetogodišnji Srbin sa kojim je u emotivnoj vezi. Njih dvoje su, shvativši da će veza naići na osudu njenih roditelja, sredinom prošle nedjelje pobjegli od kuće. Tinejdžerka se povremeno porukama javljala porodici a oni su je nakon nekoliko razmijenjenih poruka ubijedili da dođe kući.

Nakon četiri dana, Bosanka i Srbin su došli u njenu kuću, ali je situacija vrlo brzo eskalirala. Tinejdžerka je odvedena u sobu, a njen dečko je, vidjevši da se situacija zakuvava, odmah otrčao da pozove policiju.

U međuvremenu, na tinejdžerku je nasrnulo četvoro odraslih, udarajući je po cijelom tijelu i nanoseći joj ozbiljne povrede. Kada ni fizički bol nije bio dovoljan, pišu francuski portali, otac je odlučio da je ponizi tako što ju je ošišao do glave.

Kada su čuli da će policija svakog trenutka zakucati na njihova vrata, tetka je pokušala da je sakrije, ali na sreću bezuspješno pošto su je policajci vrlo brzo pronašli. Prevezena je u bolnicu gdje joj je konstatovan prelom rebara i brojne modrice po čitavom tijelu.

Njeni roditelji, tetka i teča zadržani su u pritvoru i na teret im se stavlja krivično djelo nasilje nad maloljetnikom, prenosi portal republicain-lorrain.fr pozivajući se na saopštenje iz tužilaštva. Motiv prebijanja je vjerska netrpeljivost, a djevojka je stavljena pod zaštitu.