Oručević uzvratio Mariću: Uhvaćen si, vrati kravu

Nakon jutrošnjeg oštrog saopštenja Salema Marića u kojemu je pozvao Safeta Oručevića na javni tv duel, nije se dugo čekalo na reagovanje prozvane strane.

”Mrzi me da odgovaram na bljuvotine koje je potpisao Salem Marić, ali čovjek ponekad mora da radi i stvari koje ne voli. Kažem potpisao, a ne napisao, jer svi u Mostaru znaju da je Salem nepismen za ove stilske figure. Stvarni autor teksta, koji je Salem potpisao je stariji od dvojice novinara koje je Salem nezakonito zaposlio i to bez konkursa, ali o tome neki drugi put sa posebnim apetitom”, uzvraća Oručević u svome javnom očitovanju na jutrošnje saopštenje Salema Marića.

Oručević odgovarajući na poziv da se javno sučele na TV-u uzvraća kako je bolje da se ”Salem pripremi za nastup u Tužilaštvu, a ne na Face TV, jer će tamo biti pozvan”.

”Što se tiče Salemovog poziva na dijalog moram reći da on tome nije dorastao ni na koji način da bi mogli razgovarati, na bilo koju temu. Žao mi je što ovo moram reći, ali ja sam izbore dobivao u Mostaru uvijek kad sam se kandidirao i nikad nisam krao glasove. Salem je pokrao glasove i to je dokazano. Evo jutros čitam CIK mu je već skinuo 1000 ukradenih glasova, a priča ide dalje”, navodi Safet Oručević.

Na kraju je poručio ”reći ću samo mostarsku, Mostarci će je razumjeti: Mariću uhvaćen si, vrati kravu”. Bljesak.info