Orban: Evropska unija je Sorošev zarobljenik

Većina Evropljana je zainteresovana za mirno rješenje sukoba u Ukrajini, ali su organizacije američkog milijardera DŽordža Soroša blisko integrisane u evropske institucije, tako da Brisel ne može da počne da vodi politiku fokusiranu na mir, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

– Evropski lideri smatraju da evropsko javno mnjenje više podržava stranke koje se zalažu za mir, a manje one proratne. Inicijativa za mir u Evropi propada jer je Brisel zapravo zarobljenik mreže DŽordža Soroša. Soroševa mreža je integrisana u evropske institucije – rekao je Orban na Radiju Košut, a prenosi RT Balkan.

Prema njegovim riječima, ljudi iz Soroševe imperije, koju je gradio 30 godina, ne samo da mogu da utiču na javno mnjenje, već imaju “toliko jaku pregovaračku poziciju da dio novca za njihove potrebe mogu da uzmu iz briselske kase”.

– Oni (Soroševi ljudi) su u Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu, a nekoliko premijera je imenovao Soroš – dodao je Orban.

Mađarski premijer je napomenuo da će Evropljani moći da iznesu svoje ocjene o aktivnostima “proratnih političara” na izborima za Evropski parlament. Mađarske vlasti, sa druge strane, redovno ispituju javno mnjenje o važnim pitanjima.

Tako se, prema posljednjem istraživanju, 86 odsto Mađara protivilo slanju zapadnih trupa u Ukrajinu, podsjetio je Orban.

Mađarski premijer je u maju 2022. rekao da su proizvođači oružja, ratni profiteri i velike zapadne ekonomske klike, uključujući Soroša, koji žele da dobiju pristup ruskim prirodnim resursima, zainteresovane za nastavak sukoba u Ukrajini.

Orban je ranije rekao da mu se čini da iza nekih odluka Brisela ne stoje interesi Evrope, već Sjedinjenih Država i napomenuo da bi izbori za Evropski parlament na ljeto mogli lako da promjene sastav evropskih lidera koji ne služe interesima svojih birača.

Prethodni članakKaran: Ustavni sud – najjače oružje bošnjačkih unitarista i američke i engleske politike
Naredni članakNutricionisti otkrili koja hrana je najgora za probavu