Orban: Brisel ignoriše stvarnost i volju naroda

Novo rukovodstvo EU zadržaće kurs nastavka sukoba u Ukrajini i suprotstavljanja Rusiji, suprotno volji većine Evropljana, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, komentarišući ishod neformalnog samita EU u Briselu.

– Oni ignorišu stvarnost, ignorišu ishod evropskih izbora i zanemaruju volju evropskog naroda. Ne treba da budemo naivni, oni će nastaviti da podržavaju migracije i slaće sve više novca i oružja za rat između Rusije i Ukrajine – rekao je Orban na društvenim mrežama.

Mađarski premijer je napomenuo da su poslije izbora za Evropski parlament stranke desne orijentacije ojačale, dok su ljevica i liberali izgubili svoje pozicije.

– Međutim, umjesto da slušaju mišljenje birača, političari iz najveće frakcije u Evropskom parlamentu – Evropske narodne partije – udružili su se sa ljevicom i liberalima – rekao je mađarski premijer, koji je prisustvovao samitu u Briselu.

On je rekao da su oni juče postigli dogovor i među sobom podijelili kancelarije za upravljanje EU, prenio je TASS.

– Nećemo podleći tome. Ujedinićemo napore evropske desnice, a borićemo se sa birokratama, koji zagovaraju migracije i rat – naglasio je Orban.

Prethodni članakIzvoz vrijedan 205 miliona KM: Namjenska industrija u BiH SVE VIŠE JAČA, tržište nam u SAD, Slovačkoj, Bugarskoj, Iraku, Srbiji i Turskoj
Naredni članakKošarac: Intervencionizam OHR-a i Ambasada SAD-a glavni rušilački faktor u BiH