Opsadno stanje u Trogiru, muškarac upucan u glavu

U Trogiru je danas iz vatrenog oružja u glavu upucan muškarac.

Vozilom hitne pomoći odvezen je u splitsku bolnicu. Ulaz u bolnicu obezbjeđuje policajac u panciru, navodi Index.hr.

Voditelj dežurne hirurške službe KBC-a Split Joško Juričić za Dalmatinski portal rekao je da je stanje ranjenog muškarca stabilno.

“U 12.30 zaprimili smo osobu s prostrelnim ozljedama. Na Hitnom kirurškom su obavljene dijagnostičke i početne terapijske mjere, na daljnje liječenje je primljen u Jedinicu intenzivnog liječenja. Za sada je stabilno. Ozljede su teške, u ovom trenutku nije izravno životno ugrožen, ali to još nije garancija da se u međuvremenu neće nešto dogoditi”, rekao je Juričić.

Specijalna policija i dalje traga za počiniocem. Policija naoružana dugim cijevima je na ulicama Trogira.

Identitet osumnjičenog je poznat i sve raspoložive snage usmjerene su na potragu.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o bivšem policajcu Branku Mamiću koji je već privođen radi porodičnog nasilja i nesuglasica sa suprugom.

Dalmatinski portal navodi da je penzionisani policajac bio nepravosnažno osuđen na dvije i po godine zatvora za sedam krivičnih djela na štetu supruge i djece. Od toga je u zatvoru trebao provesti 10 mjeseci, dok mu je ostatak kazne od godinu i osam mjeseci bio uvslovan sa rokom provjere od pet godina. Pritvor mu je zamijenjen mjerama opreza te mu je propisan i psihosocijalni tretman.

Policija objavila fotografiju bjegunca
Policija objavila fotografiju bjegunca

Prema pisanju Dalmatinskog portala, bivši policajac je osuđen jer je divljao po kući pred suprugom i petoro djece uvjeren da ga žena vara sa komšijom. Na suprugu je fizički nasrnuo, držao pištolj i prijetio da će ih ubiti. Ispalio je hitac u zid, prenosi Index.hr.

Splitska policija je objavila fotografiju bjegunca.

“U ovom trenutku raspolažemo s informacijama da osoba koristi osobna vozila i to automobil marke BMW X5, crne boje registarske oznake ST8124K i motocikl Piaggio FLY registarske oznake ST5691Z. Pozivamo građane ukoliko imaju saznanja o  osobi s fotografije ili znaju gdje se on nalazi ili ukoliko su vidjeli naprijed navedena vozila da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da se jave na broj telefona 192. Također, pozivamo građane da se ne približavaju osobi ukoliko ga uoče, nego da odmah pozovu policiju”, poručili su iz policije.

Prethodni članakOglasili se iz Ambasade Rusije o Helezovim prijetnjama
Naredni članakAfrička kuga svinja nastavlja da se širi u RS, farmerima date instrukcije