ONE IMAJU LIJEPU, ČISTU I ZATEGNUTU KOŽU! Korejska kozmetika je SVE POPULARNIJA, a mi vam otkrivamo u ČEMU JE TAJNA!

Korejska industrija ljepote zabiIježila je ogroman rast i popularnost prošle godine otkako su ljudi boravkom kući svojoj koži posvetili toliko potrebno vrijeme i pažnju.

Staklena koža, sluz puževa i magareće mlijeko neki su od glavnih korejskih trendova koji su se pojavili u posljednjih nekoliko godina. Bez obzira gdje gledate u industriji ljepote, korejski preparati su svuda i ostavili su značajan pečat na industriji zahvaljujući svojim efikasnim i željenim rezultatima.

Iako možda neće biti lako slijediti korejsku rutinu ljepote u 10 koraka kad se svi počnemo vraćati na posao, ima nekoliko novijih trendova za 2021. godinu koje su preporučili korejski stručnjaci i kojima se radujemo.

Stručnjaci iz korejske industrije se zaklinju retinolom u borbi protiv ranih znakova starenja, tako da se koža osjeća i izgleda zdravije.

Retinol

Ideja o retinolu već je zarazila stručnjake za ljepotu širom svijeta, ali ove godine postaće glavni dio rutine svakog stručnjaka za kožu. Stručnjaci iz korejske industrije se zaklinju retinolom u borbi protiv ranih znakova starenja, tako da se koža osieća i izgleda zdravije. Snažni sastojak osigurava da koža nema nečistoće i da je u svom najboljem obliku.

Ovaj sastojak za njegu kože nalazi se u korejskoj industriji ljepote skoro deceniju i tek se sada probija do samih vrhova u industriji ljepote. Poznat je po svojim antimikotičnim, antibakterijskim i antiinflamatornim svojstvima, jer sadrži vitamin A. Savršen je za osvjetljavanje kože, uklanjanje mrlja, ožiljaka.

Shutterstock

Brahmi

Ova biljka, u Indiji je poznata po svojim antiinflamatornim svojstvima. To je pravi sastojak koji ćete dodati u svoju dnevnu njegu kože da biste se spasili od  prljavštine.

Zdrave kiseline

Korejska industrija luepote uključuje više kiselina u svoj režim nuege kože. AHA i BHA, koji polako stiču popularnost, dovoljno su nježni da oljušte kožu i prođu kroz slojeve i pojačavaju regeneraciju kože, istovremeno se boreći protiv ranih znakova starenja.

Prethodni članakBajern osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo i došao do 6. trofeja u samo 12 mjeseci! VIDEO
Naredni članakHERCEGOVAC MIJENJA PROFESIJU! Hoće da se oproba u HIP-HOPU, sa mamom planira da OSNUJE BEND!