Ojačati saradnju sa Srbijom skladu sa sporazumom o specijalnim vezama

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i predstavnici Srbije saglasili su se da je neophodno ojačati saradnju zasnovanu na kulturi, tradiciji i običaju istog naroda koji živi u Republici Srpskoj i Srbiji, a u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama.

Na sastanku u Banjaluci konstatovano je da je neophodno jačati saradnju, posebno u oblasti obrazovanja, nauke i kulture, kako institucionalno, tako i na nivou strukovnih udruženja, instituta i nevladinih organizacija, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Bilo je riječi i o mogućnostima prenošenja dobrih iskustava u realizaciji projekta održivog sela koji se veoma uspješno sprovodi u Srbiji, a podrazumijeva dodjeljivanje bespovratnih sredstava za kupovinu kuće i stalni život na selu.

Na sastanku sa Čubrilovićem bili su pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte u Ministarstvu za brigu o selu Srbije Goran Milenković i poslanik u Skupštini AP Vojvodina Aleksandar Đurđev.

Prethodni članakDodik: Propao plan Komšića i Džaferovića da dramatizuju situaciju u BiH
Naredni članakDodik: Definisaćemo paket mjera da se pomogne stanovništvu