OHRABRUJUĆE BROJKE-U HNK SAMO 28 NOVOZARAŽENIH

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tokom posljednja 24 časa preminule su 3 osobe: muškarac iz Prozora-Rame rođen 1962. godine, žena iz Čitluka rođena 1937. godine i žena iz Gruda rođena 1932. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 57 bolesnika, od kojih je 9 na invazivnoj i 1 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tokom posljednja 24 časa hospitalizirano je 11 i  otpušteno 9 bolesnika.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirano je 445 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivnih je 28 i to: 18 iz Mostara, 3 iz Konjica, 6 iz Čapljine i 1 iz Prozora-Rame.

Informacije koje zadnjih dana stižu iz SKB Mostar ohrabruju budući da se sa nekolio stotina zaraženih u zadnjih mjesec dana broj novozaraženih na dnevnom nivou spustio na nekoliko desetina. Ljekari ipak i dalje podsjećaju da je potreban veliki oprez i pridržavanje svih mjera jer virus i dalje cirkuliše među stanovništvom i ne treba se opuštati.