Oglasio se MUP o hapšenju Darka Šarića

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije oglasilo se povodom hapšenja Darka Šarića.

U saopštenju MUP-a navodi se da je osim Šarića uhapšeno još pet osoba, koje se sumnjiče da su članovi organizovane kriminalne grupe.

Članovi ove kriminalne grupe djelovali su na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike. Za ostalim članovima se intenzivno traga.

Oni se terete da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Šarić se od decembra nalazi u kućnom pritvoru.

Jake policijske snage blokirale su ulicu u kojoj se nalazi vila Darka Šarića.

Kako navode “Novosti”, on je osumnjičen za organizovanje kriminalne grupe koja je činila najteža krivična djela.

Prema navodima Tanjuga, Darko Šarić je prebačen u SBPOK, a poslije toga bi trebalo da bude prebačen u Specijalni sud. Na teret mu se stavljaju i nova krivična djela, pored postojećih.

“Novosti” nezvanično saznaju da je Šarić osumnjičen za organizovanje ubistava na teritoriji Srbije i Crne Gore. Dovodi se u vezu sa organizacijom ubistva pripadnika škaljarskog klana Alena Kožara i Damira Hodžića na Krfu.

Šarić je sve poslove obavljao sa pet telefona, od čega su dva bila satelitska, i skaj aplikacije, i to još u vrijeme dok je bio u pritvoru.

Sa skaj platforme je skinuta cijela komunikacija, i prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o organizovanju nekih ubistava na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Pored Šarić, a u Beogradu je danas uhapšen i Uroš Mišić, navijač Crvene zvezde, kako prenose “Novosti”. Dodaju da je njegovo hapšenje povezano sa hapšenjem Darka Šarića.

“Novosti” saznaju i da je u toku pretres kancelarije Šarićevog advokata Dejana Lazarevića. On je advokat Darka Šarića, ali i Marka Miljkovića i Veljka Belivuka.

Ovaj medij dodaje da se među uhapšenima u akciji u kojoj je uhapšen Šarić nalaze i pripadnici MUP-a, a ukupno je pored njega uhapšeno još 30 ljudi.

Prethodni članakZaharova: Sankcijama Zapad želi da preoblikuje Balkan po svojim šablonima
Naredni članakLjekari VMA uklonili pacijentu tumor težak 17,5 kilograma