Oglasila se Rumunka koja tvrdi da je na snimku sa djevojčicom koja liči na Danku

Nakon što je Srbin koji živi u Beču snimio video na kom je navodno mala Danka Ilić iz Srbije sa dvije žene za koje tvrdi da su Rumunke, u ovom gradu, ali i cijeloj Еvropi počela je potraga za djevojčicom iz Srbije.

Danima se dijele fotografije i snimci žena, koje su snimljene blizu jedne tramvajske stanice.

List “Kosmo”, navodno je uspeo da pronađe jednu od žena za koje se sumnja da su na snimku.

Očekivano, jedna od njih bila je vrlo nervozna.

-Šta da im kažem? U paklu sam od nedjelje! Bila sam u Velsu kada sam tokom noći primila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom dijeli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da se za mnom traga zbog nestalog djeteta. Odmah sam u nedjelju otišla u policiju u Velsu i zatražila pomoć, ali su me poslali kući i savjetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Juče sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite mene, zaštite moje dijete i moju majku. Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala šta da radim, obuzeo me strah da ću ostati bez posla”, rekla je ona.

Ona je dodala da najviše strahuje šta bi moglo da joj se dogodi ukoliko je neko prepozna na ulici.

“Ono kroz šta prolazim je strašno! Niko na svijetu ne može da shvati kakva je ovo noćna mora! Mogla sam nevino da stradam. Ja sam majka, osjećam dijete iz Srbije i voljela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće! Sada je policija došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se izvinili za patnju koju sam pretrpjela. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da pokušam da je zaboravim”, rekla je mlada Rumunka.

Telegraf nije mogao nezavisno da provjeri da li je u pitanju zaista žena sa spornog snimka.

Policija u Austriji se još uvijek nije oglasila povodom njenih tvrdnji.

Podsjetimo, u srijedu se oglasila i bečka policija hitnim saopštenjem u vezi sa nestankom srpske državljanke Danke Ilić.

Austrijska policija je saopštila da je vrlo vjerovatno da je na snimku nestala srpska djevojčica.

“Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali slike, pretpostavlja se da je vrlo vjerovatno riječ o o nestaloj djevojčici iz Srbije. Bečka policija traži objavljivanje snimaka po nalogu javnog tužioca”, saopšteno je.

Iz austrijske policije apeluju na sve građane koji su vidjeli dvije žene koje su snimljene sa djevojčicom da odmah kontaktiraju policiju.

“Informacije, takođe anonimne, javite na 01-31310-33800 ili u bilo kojoj policijskoj stanici”, ističe se u saopštenju.

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je prošlog utorka oko 13:45, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem “Pronađi me” je zbog njenog nestanka aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu, djevojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Telegraf

 

 

 

Prethodni članakDodik: Srpska može samostalno da funkcioniše
Naredni članakMilanović: Američka Ambasada tlači Hrvate u BiH