ODRŽAN TURNIR ”BJJ OLD BRIDGE OPEN MOSTAR 2021”

Mostar je juče imao priliku ugostiti 151 takmičara u okviru prvog međunarodnog turnira u brazilskoj jiu jitsi „BJJ Old Bridge Open Mostar 2021“. Uključujući apsolutnu kategoriju, zaprimljene su ukupno 184 prijave, a održane su 173 borbe u težinskim i apsolutnim kategorijama, saopštili su organizatori.
Dodijeljeno je 45 zlatnih, 41 srebrena i 35 bronzanih medalja u svim kategorijama.
Najbolji timovi su  Jiu Jitsu Sloboda Tuzla  koja sa 113 bodova osvojila 1. mjesto, Bjj Arena Sarajevo 68 bodova i BUSHIDO SARAJEVO/MIRKOVIĆ BJJ  68 bodova djele 2. mjesto, a treće mjesto pripalo je  timu BJJ Brotherhood Sarajevo – Ferrari Team BiH sa 67 bodova.
Na turniru je nastupilo 19 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne gore.
”U okviru ceremonije otvaranja su se obratili predstavnici sponzora turnira; Adil Šuta, direktor direkcije BH Telecom Mostar; Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, i Senad Kevelj, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara koji je bio i organizacioni partner turnira.
Ovo je prvi BJJ turnir ikada održan u Mostaru, a uz podršku prijateljskih klubova, Mostar je pokazao da može biti u rangu s organizatorima turnira sa višegodišnjim iskustvom. Tim povodom Sportsko društvo Reflex Mostar se zahvaljuje svim učesnicima ovogodišnjeg Old Bridge Open turnira, te svim sponzorima koji su podržali ovaj projekat sa porukom da ćemo sigurno nastaviti ovaj projekat i u slijedećim godinama, te se nadamo da ćemo i dalje imati vašu podršku”, naveli su organizatori.
Prethodni članakU HNK 88 NOVOZARAŽENIH, TROJE PREMINULO U MOSTARSKOJ BOLNICI
Naredni članakDodik: Na sjednici Predsjedništva bio sam protiv svih tačaka dnevnog reda (VIDEO)