Određen pritvor Bambiju iz Velike Kladuše: Simbad Bajrektarević prijetio da će izvršiti TERORISTIČKI NAPAD na “nevjernike”

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Simbadu Bajrektareviću zvanom Bambi, osumnjičenom da je nekoliko dana prije Bajrama, na društvenoj mreži prijetio stanovništvu da će počiniti teroristički napad.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva Bosne i Hercegovine, dežurni tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Bajrektarevića, zbog krivičnog djela terorizam.

Simbad Bajrektarević je nekoliko dana prije obilježavanja vjerskog praznika Bajrama, 7. aprila ove godine , na društvenoj mreži postavio prijeteću poruku.

– Postavio je javnu poruku kojom prijeti široj populaciji stanovništva, nazivajući ih ‘nevjernicima’, ‘mnogobošcima’ i slično, počinjenjem terorističkog napada na živote osoba. Poruka je objavljena uz njegovu fotografiju u maskirnim hlačama i sa automatskim oružjem, nožem i crnom zastavom sa arapskim slovima, i na taj način postala dostupna korisnicima interneta i društvenih mreža – navode iz Tužilaštva BiH.

Bajrektarević je nakon objave identifikovan, lociran i uhapšen, a od njega su oduzeti predmeti i sredstva koja će biti korištena kao dokazi u postupku.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Prethodni članakOtvaranje trećeg festivala “Milica”
Naredni članakDragana Mirković i dalje top tema: Pojavile se nove teorije ko je kriv za krah pjevačicinog braka