Od večeras ponovo noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja

Od večeras, u noćnim satima od 23:30 do 4:30 sati, obustavlja se saobraćaj u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica, saopćeno je iz BIHAMK-a. Tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Iz BIHAMK-a dalje navode da na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

– Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava. Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling) – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Prethodni članakU FBiH preminulo sedam osoba, još 643 novozaraženih
Naredni članakOmicron soj stigao u Crnu Goru