Od danas mobilna klinika u hercegovačkim opštinama

Mobilna klinika, predvođena doktorom Viktorom Belinskim, ljekarom iz pratnje predsjednika Rusije Vladimira Putina i ljekarom Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije, ordiniraće od danas do srijede, 3. novembra, u Bileći, Gacku, Berkovićima, Ljubinju i Nevesinju, najavljeno je iz Bolnice Trebinje.

Utoj klinici mogu da se obave opšti fizikalni pregledi, a dostupan je EKG i ultrazvuk. Za pregled nije potrebna uputnica porodičnog ljekara, nego samo lična karta i specijalistički nalazi ukoliko osoba već ima potvrđenu dijagnozu.

Poslije Trebinja, u kojem su pregledi već obavljeni, u Mobilnoj klinici će danas besplatno moći da se pregledaju stanovnici Berkovića od 8.00 do 11.00 časova i stanovnici Ljubinja od 12.00 do 15.00.

U Mobilnoj klinici, u organizaciji Ruske humanitarne misije na Balkanu, visokokvalitetne medicinske preglede moći će sutra da obave i stanovnici Gacka od 8.00 do 11.00 časova i Bileće od 12.00 do 15.00 časova.

Mobilna klinika, u vidu specijalno opremljenog ambulantnog vozila, biće u srijedu, 3. novembra u Nevesinju od 9.00 do 14.00 časova.

Sa ruskim doktorom Belinskim, specijalistom anesteziologije i reanimatologije, rade i specijalisti i specijalizanti, kao i prateće osoblje Bolnice Trebinje.

Mobilnu kliniku pokrenula je Ruska humanitarna misija na Balkanu, kao nevladina humanitarna organizacija u saradnji sa Bolnicom Trebinje.

Prethodni članakErdogan nije otišao u Glazgov, vratio se u Tursku
Naredni članakBerkovići: Od Fiće napravio kabriolet