OBUSTAVLJENA POTRAGA ZA NESTALOM DANKOM POSLIJE 27 SATI Policija saopštila: Ona se ne nalazi na ovom području, ali istraga se nastavlja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Kako je nestala Danka Ilić

Danas je objavljeno i saznanje da policija u istrazi provjerava privatni život porodice. To je neophodno i zbog činjenice da su okolnosti nestanka Danke Ilić i dalje nejasni.

Evo kako je Dankina majka Ivana Dragomirović opisala trenutak nestanka:

– Živimo u Boru. Dovela sam ih (u Banjsko polje) da se malo istrče i prošetaju. Moji su poreklom odavde i kao dete sam tu često boravila. Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što pre nađemo!

Milan Ilić, deda nestale Danke, ispričao je šta on zna o momentu nestanka:

– Supruga mog sina je bila sa decom u pojati svog oca. On je mene pozvao. Tako smo saznali. Danka je zlatno dete, mirno, ćutljivo, dobro dete koje može da priđe svakome, neće da odbije, ne drči se.

Milan Ilić, deda nestale devojčice, danas je izjavio da počinje da sumnja da je Danka Ilić kidnapovana. S druge strane, detektiv Mile Novaković kaže da mu je to nepojmljivo.

– Ne mogu da verujem da bi bilo moguće da neko otme tako malo dete, pogotovo u nekom zabačenom selu. Saznaće se već danas ili kroz nekoliko dana šta stoji iza toga. Dete od dve godine ne može tako lako da se udalji od kuće, oni (spasioci) su verovatno proverili ta kritična mesta, rupe, bunare i ostalo – kaže Novaković.

Danka Ilić (2) je nestala u utorak 26. marta, oko 13 sati, u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Potraga za djevojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, akcija je trajala čitavu noć.

Roditelji dejvojčice apeluju na sve koji imaju bilo kakvu informaciju ili vide negdje Danku da obavijeste policiju ili da se jave na broj telefona 065-28-16-041.

Prethodni članakKrišto uputila pismo zvaničnicima EU: BiH treba Izborni zakon koji neće biti produkt nametanja
Naredni članakVidović: U toku udar na kompletan privredni sistem Srpske