Obloge od kupusa pomažu kod mnogih problema

Vijekovima unazad se kupus koristi za liječenje otoka i ogrebotina na koži. Njegova anti-inflamatorna svojstva se koriste za liječenje bola u zglobovima zbog artritisa i sportskih povreda.

Takođe, uz pomoć obloga od kupusa možete liječiti tendinitis, bol u kukovima, bol u koljenu, probleme sa kostima, proširene vene, upalu bešike, migrene, upalu mišića, bubuljice, opekotine, otok i slično.

Pored navedenog, list kupusa kao lijek je dobar i u borbi protiv smrzavanja, ujeda insekata, upale pluća, ozbiljnih povreda, potkožnih čireva, ujeda, upala i modrica.

Za liječenje navedenih oboljenja i bolesti, kojih stvarno ima puno, najbolje je da za obloge koristite najveće zeleno lišće kupusa.

Sve vrste kupusa se mogu koristiti za pravljenje obloga, ali najefikasniji je crveni kupus.

Kako napraviti obloge od kupusa?

Pratite sljedeće uputstvo:

Kupiti veliki, organski (ako je moguće) kupus.

Skinuti spoljašnji list i oprati ga.

Osušiti list, zatim koristite nož da isječete i uklonite tvrde žile sa lista.

Postavite list kupusa na ravan sto, koristeći oklagiju ili staklenu bocu pritiskajte list da oslobodi prirodne sokove.

Kako se stavljaju obloge od kupusa?

Postavite list kupusa direktno preko zahvaćenog zgloba ili oboljele oblasti. Pokrijte list sa gazom ili zavojem i podignite ovu oboljelu oblast ako je to moguće.

Držite oblog od kupusa na ugroženom području do sat vremena. Možete ponoviti ovaj proces sa drugim listom kupusa 2-3 puta dnevno.

Od kupusa možete napraviti velike tople ili hladne obloge. Za hladne obloge, držite kupus u frižideru prije nego što započnete proces koji smo naveli gore. Za tople obloge, zagrijte list kupusa u mikrotalasnoj 15-30 sekundi. Onda možete da preskočite korak sa oklagijom, jer će toplota osloboditi sokove od kupusa.

 

Prethodni članakGRADSKO VIJEĆE MOSTARA OŠTRO OSUDILO NEREDE: Evo ko je kriv i šta se predlaže
Naredni članakKako da spasite preslano jelo