Objavljene snimke s mjesta stravične nesreće u Italiji (VIDEO)

Firefighters work on the site of a bus accident on October 03, 2023 in Mestre, near Venice. At least 20 people were killed Tuesday when a bus plunged off a bridge in the northern Italian city of Venice, a city hall spokesman told AFP. The crash caused "at least 20 deaths, including two children," the spokesman said. Firefighters said the bus caught fire after careering off a bridge linking the Mestre and Marghera districts. (Photo by Marco SABADIN / AFP)

U Italiji se sinoć dogodila stravična saobraćajna nesreća nakon slijetanja autobusa s nadvožnjaka u blizini Venecije. Poginula je 21 osoba, a dvadesetak ih je povrijeđeno.

Izlijetanje se dogodilo s visine od desetak metara, nakon čega je autobus pao blizu željezničke pruge te se zapalio.

Društvenim mrežama se šire snimke s mjesta nesreće.

 

 

Zvaničnici su rekli da je vozilo palo na električne vodove i zapalilo se oko 19:45 sati. Autobus je prevozio turiste, među kojima Ukrajince, Francuze i Nijemce.

“Privremeni izvještaj pokazuje da je najmanje 21 mrtav i više od 20 ljudi hospitalizirano, od kojih su mnogi u vrlo teškom stanju”, rekao je Luca Zaia, guverner regije Veneto, čiji je glavni grad Venecija, izrazivši žaljenje zbog “tragedije golemih razmjera”.

Među žrtvama su “ukrajinski turisti”, rekao je portparol gradske uprave za AFP, ali i Nijemci i Francuzi, prenosi agencija ANSA. Među povrijeđenim su tri Ukrajinca, Hrvat, Nijemac i Francuz, rekao je portparol za AFP.

U toku je identifikacija poginulih.

Prethodni članakAjvar na jednostavniji način: Bogatiji i puniji ukus
Naredni članakMatematički zadatak “podijelio internet”: Možete li ga riješiti?