NSRS o Prijedlogu zakona o fiskalizaciji

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće danas zasjedanje razmatranjem Prijedloga zakona o fiskalizaciji.

Pred poslanicima će biti i Prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije i Prijedlog zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, koji je predložio Kluba poslanika SNSD-a.

Na jučerašnjoj sjednici poslanici su razmotrili po hitnom postupku Prijedlog zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi kojim se predviđa nova republička upravna organizacija – Agencija za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske i propisuju poslovi koje ona obavlja.

Po hitnom postupku razmotren je i Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini kojim se uređuje svojina na nepokretnoj imovini koja služi kao sredstvo vršenja i sprovođenja javne vlasti, a koju koriste subjekti koji vrše tu vlast od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Poslanici su po hitnom postupku usvojili Zakon o dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, čiji je cilj da privrednim društvima bude omogućen efikasniji pristup izvorima kapitala u okolnostima njihove smanjene likvidnosti usljed ekonomskih poremećaja prouzrokovanih pandemijom virusa korona.

Prethodni članakHitna pomoć sletjela sa ceste
Naredni članakProtest u Podgorici zbog smjene Bečića