Novi detalji ubistva djevojčice u Makedoniji

SKOPLJE – ​Istražni organi su otkrili početnu i krajnju tačku odakle je 14-godišnja Vanja Gorčevska kidnapovana, sprovedena do mjesta gdje je odvedena i potom ubijena.

Tom trasom je ekipa “Skoplje1” zabilježila čak 40 nadzornih kamera, ali se postavlja pitanje koliko kamera je snimilo kretanje vozila “reno kango” i “sitroen”, u kojima se, prema istrazi, nalazila Vanja.

Kako je “Blic” ranije pisao, Vanja Gorčevska je oteta u strogom centru Skoplja, nakon čega je u vreći, vezanih ruku i nogu, prevezena ili u navedenom “reno kangu” ili u ukradenom “sitroenu” koji je pripadao ubijenom frizeru iz Velesa, Pančeu Žežovskom (74).

Njena putanja se potom nastavila preko Debar Malog, Mirkovaca, Brazde a onda u nepoznatnom pravcu, prije nego što je nađena u ataru, na svega 40 minuta od mjesta gdje je oteta.

Kada su pregledane kamere?

Preko 40 kamera usput, dio su projekta “Bezbednog grada”, dok su ostale iz privatnih objekata, nedaleko od puta. Kamere se nalaze gotovo na svakom koraku u prvim kilometrima, pa čak i u sporednim ulicama kroz koje su kidnaperi prolazili, zajedno sa Vanjom, do svog konačnog odredišta.

Ekipa “Skoplje1” postavlja pitanje – da li su sve kamere pregledane nakon što je prijavljen nestanak djevojčice ili danima kasnije?

Podsećamo, jedna od ovih kamera je zabeležila oba vozila u kojima je najverovatnije prevezena 14-godišnja Vanja, nakon što je oteta iz svoje zgrade.

U posed ovog snimka došao je severnomakedonski portal “Portaliks”, dok se na snimku vidi kada i kako je devojčica stigla u selo Brazda. Automobili su ovom prometnom ulicom prošli oko 7.55 časova, dok je ukradeni “sitroen” zapaljen oko 9.37 časova.

Region tragao nedelju dana, Vanja ubijena svega dva sata nakon otmice

Vanja Gorčevska je ubijena nekoliko sati nakon što je oteta, a njeno telo je nađeno nedelju dana kasnije. Njen nestanak je prijavila njena majka Zorica 27. novembra, kada je Vanja krenula u školu, ali do tamo nije ni stigla. U otmici je po navodima istrage učestvovao i njen otac, Aleksandar, koji se takođe nalazi u pritvoru.

Potraga za Vanjom je izazvala veliku pažnju u cijelom regionu, a vjeruje se da ju je otela grupa otmičara na čelu sa kontroverznim Ljupčom Palevskim Palčom. Zbog učešća u ubistvu Vanje, ali i frizera Pančea Žežovskog, čiji su automobil koristili za otmicu djevojčice, uhapšeni su i Vlatko Kešišev, Velibor Manev i Bore Vidovski.

Tokom otmice djevojčice Vanje korišćen je i jedan podrum, gdje je bila vezana, a potom stavljena u vreću za spavanje i izvedena iz zgrade, navodi “TV24”.

Vozač koji je Ljupča Palevskog prevezao iz Beograda u Tursku dobio je krivičnu prijavu i produžen mu je pritvor na 30 dana zbog slučaja dvostrukog ubistva.

On se sumnjiči da je od 1. do 3. decembra, kako bi pomogao Palevskom da pobjegne i sakrije se od vlasti, od 1. do 3. decembra “lend roverom” strumičkih registarskih oznaka, u vlasništvu strumičke firme, pokupio Palevskog iz Beograda i odvezao ga u Tursku, prenosi “Telegraf”.

Prethodni članakRak i autoimune bolesti mogao bi liječiti ili spriječiti jedan protein
Naredni članakPREDSTAVLJANJE PROGRAMA LISTE “SRBIJA NE SME DA STANE”: Uspjeli smo da dođemo do nikada većeg nivoa plata i penzija