NOVČANA PODRŠKA OPŠTINE NEVESINjE RADNICIMA ZDRAVSTVENIH USTANOVA

Opština Nevesinje počela je isplatu novčane podrške radnicima nevesinjskih zdravstvenih ustanova koji su tokom epidemije radili u kovid režimu. Sredstva u iznosu 20.000 KM obezbijeđena su rebalansom opštinskog budžeta. Isplata se vrši u dva platna razreda prema spiskovima koje su dostavili Dom zdravlja i Bolnica Nevesinje.

Načelnik opštine Milenko Avdalović kaže da je ovo simbolična pomoć medicinarima koji su tokom pandemije provodili najviše vremena sa kovid pacijetima.

̶ Željeli smo da na ovaj način nagradimo radnike koji su iznijeli tešku bitku sa korona virusom pokazujući požrtvovan odnos prema svojoj profesiji, istakao je Avdalović.

Po svim provedenim anketama nevesinjske zdravstvene ustanove su od pacijenata dobijale najviše ocjene. Lijepe riječi za nevesinjske medicinare mogle su se čuti i tokom zasjedanja Opštinskog parlamenta, ali i u široj javnosti .

Koliki su teret nosili zdravstveni radnici najbolje potrđuju statistički podaci o broju kovid pacijenata koji su koristili usluge nevesinjskih zdravstvenih ustanova. Tako je u protekle dvije godine u kovid ambulantama Doma zdravlja obavljeno 6. 518 pregleda, a na liječenju u Bolnici Nevesinje boravila su 1.034 pacijenta zaražena virusom korona.

Radionevesinje

 

Prethodni članakApel iz Berkovića: Potrebna pomoć porodici preminulog Rodoljuba Muratovića
Naredni članakGRADSKO VIJEĆE MOSTARA DANAS O PRIJEDLOGU BUDŽETA: Gradonačelnik Kordić najavljuje da će grad u 2022. izgledati dosta drugačije