Novaković Bursać: Mehmedovićevi problemi sa mračnom ratnom prošlošću i sposobnim ženama

U namjeri da uvrijedi Željku Cvijanović, čije su sposobnosti, obrazovanje i iskustvo njemu nedostižni, Šemsudin Mehmedović je samo pokazao da spada u red propalih političkih projekata čije se ime može povezati jedino sa mračnim vremenima kojim svojim iskustvom i stavovima pripada, istakla je delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.

Novaković Bursać je izjavila za Srnu da kada likovi poput Šemsudina Mehmedovića pokušaju nekoga da diskredituju, samo još bolje osvijetle svoju bijednu ličnost, zle namjere i nečistu savjest.

– Iako se začešljao i uredio, nije shvatio da ne postoji šminka koja može sakriti mračnu ratnu prošlost, zločine koje su se dešavali u zoni gdje je upravo on provodio zakon, ali ni mizogene i diskriminatorne stavove koje ovaj mudžahedinski kumašin očito ima prema ljudima koji rade, prema njegovom mišljenju, neka manje vrijedna zanimanja poput konobara – istakla je Novaković Bursać.

Čini se da u poretku stvari koje vladaju u Mehmedovićevoj glavi, dodala je, žena može da se bavi samo zanimanjima koja podrazumijevaju posluživanje njega i njemu sličnih.

– Na koji to poredak liči, neka prosudi svako za sebe – poručila je Novaković Bursać povodom izjave Mehmedovića da je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović bila, kako kaže, konobarica, dok je on provodio zakone.

Prethodni članakCvijanović Mehmedoviću: O svojoj ratnoj prošlosti bolje da polemišeš sa vodećim američkim medijima, a ne sa mnom
Naredni članakVučević: Srbi da nastave borbu za istinu bez obzira na ishod glasanja