Novaković Bursać: Izetbegović glasovima dijaspore želi da utiče na izborni rezultat

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da je lider SDA Bakir Izetbegović demaskirao i potpuno izložio javnosti sve što političko Sarajevo godinama radi, a to je namjera remodulacije BiH po njihovoj volji.

Komentarišući izjavu Izetbegovića u Beču o potrebi da se bošnjačka dijaspora ujedini i masovno glasa na izborima u BiH, Novaković Bursać je istakla da Izetbegović želi da animira glasače iz dijaspore i tako utiče na izborni rezultat, ciljano u Republici Srpskoj.

– Moram da napomenem da time mogu da utiču na izbor srpskog člana Predsjedništa BiH, kao i sastav Narodne skupštine Republike Srpske – rekla je ona u Јutarnjem programu RTRS-a.

Kako je rekla, podstrek za ovakve pozive i izjave je nelegalno izabrana Centralna izborna komisija, te pravosuđe na nivou BiH koje se, kako je navela, svelo na ispunjavanje želja.

Novaković Bursać je naglasila da je izborni inženjering doveo do tog da Željko Komšić glasovima Bošnjaka bude izabran kao predstavnik hrvatskog naroda.

Ona je rekla i da je političko Sarajevo glavni krivac za krizu u BiH.

Prethodni članakPredsjednik Srbije otkrio detalje iz privatnog života: Vučić progovorio o prvoj simpatiji, Zvezdi, snovima…
Naredni članakU Hercegovini požar na četiri lokacije