Novak Đoković počasni građanin Herceg Novog

Povelja grada i status počasnog građanina Herceg Novog pripali su najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, koji je posredstvom video-poziva zahvalio za ovo priznanje i istakao da se Herceg Novom uvijek rado vraća.

Herceg Novi uvijek biram i privatno i poslovno, ovde volim da odmaram, ali i treniram. Crna Gora i Herceg Novi su moja druga kuća – istakao je Novak, a nagradu su na svečanosti povodom Dana opštine Herceg Novi preuzeli njegovi roditelji Srđan i Dijana Đoković s obzirom na to da je teniser u Parizu na Mastersu.

Srđan Đoković zahvalio je Herceg Novom što je prepoznao Novakov rad i ljubav prema gradu.

– Ovo je treći grad iz moje domovine koji mu daje ovakvo veliko priznanje. Poslije Budve i Nikšića, to čini i Herceg Novi. Kad ima nekoliko dana slobodnih on ih provede u Crnoj Gori. Gen je gen, on ne može da pobjegne od toga. Drago mi je što moj narod živi u dvije države, neka tako i nastavi – naglasio je Srđan Đoković.

On je naveo da je Novak pokazao svima da ništa nije nemoguće kad se stvarno želi.

– Mi nismo krenuli od nule, mi smo krenuli od minusa. On je u vreme bombardovanja, sankcija i svih očajnih stvari koje su se dogodile našoj zemlji uspeo uz pomoć porodice da ostvari sve što je zamislio. On je moje snove ispunio pre nekoliko godina, a ovo što sada radi je neverovatno. Njegovu borbu mogu da uporedim sa istorijom ovog grada, koji je poslednjih 30 godina skrajnut u vreme vladavine prethodnih vlasti, ali se držao svojih uverenja, nije poklekao – rekao je Srđan Đoković na svečanosti.

Novak će od 30. oktobra do 5. novembra biti akter Mastersa u Parizu, turniru iz serije 1.000.

Oktobarske nagrade, najveća priznanja grada za izuzetne rezultate u radu i stvaralaštvu dodijeljene su prof. dr Vukašinu Mihajloviću i profesorici Bosiljki Boki Pušić, dok je Povelju grada i status počasnog građanina dobio Đoković, objavljeno je na sajtu opštine Herceg Novi.

Djeca Herceg Novog, njih 85, iz Dječijeg hora Cvrkutići, horova osnovnih škola “Dašo Pavičić”, “Ilija Kišić”, “Milan Vuković” i “Orjenski bataljon” poklonilo je svom gradu pjesmu i video spot “Herceg među gradovima”, koji je premijerno izveden na jučerašnjoj svečanoj sjednici.

Prethodni članakFon der Lajen danas počinje posjetu Zapadnom Balkanu
Naredni članakLukašenko: Rat Rusije i Ukrajine u pat poziciji, pregovarati o okončanju