Nova medalja za Srbiju na ЕP: Adriana Vilagoš srebrna u Rimu

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš je osvojila srebrnu medalju u bacanju koplja na Еvropskom prvenstvu u Rimu.

Ovo je druga medalja za Srbiju poslije srebra koje je u skoku u vis donijela Angelina Topić.

Adriana je hicem od 64,42 koju je bacila u trećoj rundi donijela srebrnu medalju. Ovaj rezultat je najbolji u istoriji Srbije što se tiče bacanja koplja.

Vilagoš je ne samo osvojila srebro, već je i ispunila normu za Olimpijske igre u Parizu, pa ćemo je gledati i na najvećoj smotri sporta u Francuskoj.

Zlato je osvojila Austrijanka Viktorija Hadson, a bronza je otišla u Norvešku Marija Tereza Obst.

Takmičenje u bacanju koplja su srpske atletičarke počele ne baš tako ubjedljivo. Marija Vučenović je u prvoj seriji prestupila, dok je Adrijana Vilagoš posle prve serije bacila koplje za peto mjesto, piše B92.

Druga runda je bila bolja za Mariju Vučenović koja je bacila 58,30, dok je Vilagoš prestupila.

Ali zato u trećoj rundi je Adrijana Vilahoš pokazala da se radi o sjajnoj atletičarki, da Srbija ima dosta razloga za optimizam. Bacila je Adrijana 64,42 oborila rekord Srbije i skočila na drugo mjesto i tako sebi obezbijedila dodatna tri hica. Sa druge strane Marija Vučenović je poslije tri runde završila finale, jer je bila deveta, a osam atletičarki nastavljaju finale.

U dodatne tri runde Adriana je slabije bacila koplje u četvrtoj i petoj rundi, ali joj to nije smetalo da ostane na drugom mjestu.

Prethodni članakNi Neum nije jeftin: Koliko će potrošiti četvoročlana porodica za sedmodnevni odmor
Naredni članakU Livnu grafit “Ubi Srbina” i nacistički simboli