Ništa od smjena Košarca i Heleza

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nisu usvojili inicijativu za smjenu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca, dok je inicijativa za smjenu ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza povučena sa dnevnog reda sjednice.

Inicijativu za Helezovu smjenu povukli su predlagači, poslanici SNSD-a i Srpskog kluba, jer smatraju da je posao Tužilaštva BiH, koje je i otvorilo predmet zbog njegovih izjava o vojnim kampovima u Republici Srpskoj, da ispita njihovu tačnost i završi posao do kraja.

Za smjenu Košarca glasalo je 17 poslanika, protiv su bila 22, a jedan suzdržan.

Tokom rasprave o inicijativi za smjenu Košarca koju su podnijeli poslanici opozicionih stranaka iz Republike Srpske uz podršku jednog broja poslanika stranaka iz Federacije BiH, poslanik SNSD-a Milorad Kojić rekao je da je zbog prirode inicijative rasprava o ovoj tački dnevnog reda trebala biti zatvorena za javnost, zbog djece koju on ima sa bivšom suprugom.

On je dodao da je zadatak parlamentaraca da rade na poboljšanju zakonodavnog okvira s ciljem prevencije i kažnjavanja svakog oblika nasilja, ukoliko se desi.

“Niti sam sudija, niti tužilac. Nadležne institucije daju konačne kvalifikacije”, rekao je Kojić.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Sanja Vulić rekla je da je neodgovornost poslanika današnja rasprava o ovoj tački dnevnog reda i pominjanje djece, na koju to može ostaviti posljedice.

Prethodni članak“Kukala mi majka kome sam dao podršku” Evo kako je Vukanović nazvao Stanivukovića
Naredni članakStipendije grada za 120 učenika iz trebinjskih seoskih škola