“Nisam znao da je diploma lažna, dobio sam je na poklon od pokojnog oca!”

Nakon što je direktora leskovačke “Pijace” Milana Stojkovića, dio radnika optužio za šikaniranje i progon, on je kazao da iza “hajke” na njega zapravo stoji radnik koji je 1. aprila dobio otkaz zbog, kako navodi, falsifikovane diplome, pišu srbijanski mediji.

Naime, riječ je o Ivanu Milenkoviću koji je u ovom javnom preduzeću bio zaposlen od 2013. godine, a od 2018. mu je platni koeficijent bio povećan zaslugom priložene diplome sa Akademije vaspitačko-medicinskih strukovnih studija iz Ćuprije, za koju se ustanovilo da je lažna. U to vrijeme je direktor ovog javnog preduzeća bio Ivan Milovac, prenosi sajt Rešetka.

“To je razlog zbog čega je Milenković dobio otkaz. Mi smo dobili sa ove visokoškolske obrazovne ustanove potvrdu da je njegova diploma koju je priložio, broj 1987, a koja je izdata 2016. godine, zapravo lažna, da je izdata na ime izvjesne Natalije Stojanović, a da Ivan nikada nije bio tamo upisan i da nije završio ovu školu. Automatski sam pokrenuo postupak o prekidu radnog odnosa, i opravdano sumnjam da on stoji iza svega ovoga jer je potpisao pristupnicu u sindikatu koji na moj račun ovih dana iznosi klevete”, kazao je za srbijanske medije Stojković.

Milenković ne negira da je u firmi skoro pune četiri godine primao veću platu zahvaljujući lažnoj diplomi, ali i tvrdi da je direktor to sve vrijeme znao.

“U rješenju o otkazu piše da mi je uručen zbog falsifikovanja diplome. Ja sam imao izvjesnih problema 2019. godine, ali mi je zbog tog slučaja odloženo krivično gonjenje. Stojković je imenovan za direktora 2020. godine i ja sam mu odmah ukazao na taj problem, zahtijevao da mi se smanji plata i da se preduzeću nadoknadim štetu. Ja nisam ni znao da je diploma lažna. Dobio sam je na poklon od svog pokojnog oca. Stojković je sve to znao još prije dvije godine, ali nije htio da reaguje i sve je odlagao. Ali onda kada sam ukazao na nepravilnosti u njegovom radu, kao predstavnik Samostalnog sindikata Srbije u preduzeću, nisam više bio njegov i poslušnik njegovih hirova, pa sam na osnivu toga i dobio otkaz. Postupak zbog mog neosnovanog otkaza je u svakom slučaju na sudu”, kaže za Rešetku Milenković.

Dio zaposlenih u Javnom preduzeću „Pijaca“ Leskovac tvrdi da od dolaska na mjesto direktora Milana Stojkovića, trpe razne vidove progodna i pritisaka, što dovodi do brojnih radnih sporova koje preduzeće permanentno gubi.

Prethodni članakVIDEO Snimak ‘sirene’ na obali Južnoafričke Republike izazvao histeriju, oglasila se i policija
Naredni članakZrinjski sedam kola prije kraja potvrdio sedmi naslov prvaka