NISAM MOGAO DA JOJ POKLONIM CIPELE JER NE HODA, NI KNJIGE JER NE VIDI: Ženu iz NAJTUŽNIJE PJESME Dine Merlina stigla je ZLA KOB

Pjevač Dino Merlin ima brojne hitove, a većina je imala biografsku notu, pa su i zbog toga bile tako slušane i popularne.

Pjesma “Da šutiš“ je jedna od najpopularnijih, a napisao ju je pjevač i tekstopisac Eldin Huseinbegović čija je žena Emka imala sve – muža koji je voli, ljepotu, ali je dobila i zlokobnu bolest – multipla sklerozu.

Ljubav i posvećenost prema supruzi bili su Eldinu Huseinbegoviću motiv da napiše neke od svojih najljepših pjesama. Jednu od njih “Da šutiš” otpjevao je Dino Merlin.

– Osobi koju najviše volim nisam mogao da poklonim cipele, jer ona ne hoda. Ni knjigu, jer ne vidi, pa sam došao na ideju da supruzi Emki poklonim album. Moja žena je slijepa i u kolicima je. Kad bih mogao da vratim vrijeme i kad bih znao da će oslijepiti i biti u kolicima, opet bih je oženio – rekao je tada Eldin.

Dino Merlin
FOTO: MARINA LOPIČIĆ

U aprilu 2013. godine, nakon nekoliko godina borbe protiv ove mučne bolesti, Emka je preminula.

 

http://

Kurir.rs

Prethodni članakTragičan kraj: Prolaznici našli oproštajno pismo glumca Bojana Lazarova, život okončao skokom s mosta (FOTO)
Naredni članakRasim Ljajić povrijeđen u teškoj nesreći, poginuo njegov vozač