Niš: Otkrivena spomen ploča Novim kosovskim junacima; Vučević: Više ne ćutimo o žrtvama NATO bombardovanja

U Nišu je otkrivena spomen ploča Novim kosovskim junacima, sa imenima 1.139 stradalih pripadnika vojske i policije od 1998. do 2003. godine.

Izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je, prema njegovom mišljenju, najveće dostignuće Srbije “to što smo prestali da ćutimo o nepravdi koja nam je nanijeta NATO bombardovanjem”.

Na otkrivanju i osvećenju Spomen-ploča Novim kosovskim junacima povodom 25. godišnjice NATO agresije u Nišu, Vučević je rekao da je prošlo 25 godina od NATO bombardovanja, a da još ispravljaju nepravde prema onima koji su dali sve što su imali za našu slobodu.

– Predugo se ovdje ćutalo, valjda u želji da naše žrtve i njihovi podvizi, naši podvizi, ne uvrede agresora, da se njihova pomračena savjest ne uznemiri. Prije nešto više od decenije konačno smo prestali da ćutimo. Vjerujem da je to možda i najveće dostignuće koje je Srbija uradila u posljednjoj deceniji. Predvođena tada premijerom, danas predsjednikom Aleksandrom Vučićem, zajedno sa rukovodstvom Republike Srbije i našom svetom Srpskom crkvom, odajemo i odavaćemo poštu našoj herojskoj vojsci i policiji, i dobrovoljcima, i nevinim civilnim žrtvama, svim našim stradalim pripadnicima – poručio je Vučević.

Otkrivanju Spomen-ploče NATO kosovskim junacima, stradalim braniocima Otadžbine u periodu od 1998. do 2003. godine, prisustvovali su vladika niški Arsenije, ministri u Vladi Srbije, pripadnici Vojske Srbije, članovi porodica i potomci stradalih vojnika i policajaca i drugi.

Podsjećamo, povodom Dana sjećanja na žrtve NATO agresije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković položio je, u ime Vlade Republike Srbije, vijenac kod Spomenika djeci stradaloj u NATO agresiji.

 

 

Prethodni članakEpilog drame na moskovskom aerodromu: Putnica koja je prijetila bombom privedena
Naredni članakPlenković poručio Milanoviću: Daj ostavku, kandiduj se i može sučeljavanje