Nije bilo sjednice o Centralnoj banci

Kontroverzna telefonska sjednica, koju je sazvao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić na temu imenovanja Upravnog odbora Centralne banke BiH, nije održana 9. avgusta, potvrđeno je nakon gotovo mjesec dana iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Tada je iz kabineta Željka Komšića saopšteno da je sjednica u toku, te da su on i član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović glasali za imenovanje novog-starog sastava Upravnog odbora, ali da se satima čeka odluka srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Sjednica je u toku. Gospodin Dodik odugovlači sa izjašnjavanjem, vjerovatno zato što se nekome obavezao da neće učestvovati u radu Predsjedništva BiH”, rečeno je tada iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Sutradan, 10. avgusta, iz kabineta Milorada Dodika je saopšteno da ni on niti njegovi saradnici nisu učestvovali na telefonskoj sjednici.

U demantiju je navedeno da telefonska sjednica uopšte nije održana.

Šef njegovog kabineta je rekao da je samo poslat imejl s porukom “Nismo saglasni” što se odnosilo za stav kabineta o održavanju sjednice, a ne za glasanje o imenovanju novog Upravnog odbora Centralne banke BiH.

Prethodni članakArleta Ćehić među 19 umjetnica na 6. Biennaleu u Francuskoj
Naredni članakKovid propusnice u Srbiji spremne